PlusNet Open

Drankwinkel Black Magic Bottle Shop

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Black Magic Bottle Shop.

Liza Rijken
Verschillende soorten bier in de Black Magic Bottle Shop Beeld Marijke Stroucken
Verschillende soorten bier in de Black Magic Bottle ShopBeeld Marijke Stroucken

De Black Magic Bottle Shop staat vol met speciaalbier en natuurwijnen. Toch noemt eigenaar Carl Schröder (33) zijn bier liever niet speciaal. "Het is gewoon goed bier." De inrichting van de winkel is ingetogen, in tegenstelling tot de etiketten van het bier - dat zijn kunstwerken op zich.

De naam van de winkel verwijst naar het 'magische' fermentatieproces bij het maken van bier en wijn. De alcohol geeft het een zwart randje.

Growler
Samen met fromagerie Kef, van de buurvrouw, organiseerde Schröder een bier- en kaasproeverij. Het bier op de avond was uitsluitend wild beer, bier dat op houten vaten is gerijpt. In de toekomst wil Schröder meer van dit soort avonden organiseren. Ook ligt er het plan voor een brouwcursus in het souterrain.

Het bier komt zowel in gekoelde blikjes als in flesjes. Zo heb je het blonde Belgische bier Orval (€2,75) en een blonde hoppige Liberty Ale (€2,95) uit San Francisco. Voor wat donkerder bier heeft Schröder de Caramel Fudge (€12 voor 1 liter) van Brouwerij Kees. Deze heeft hij op de tap, om mee te nemen in een growler: een ­literfles om getapt bier in mee te nemen.

De natuurwijnen bij de Black Magic Bottle Shop zijn gemaakt zonder toevoegingen - de natuur heeft zijn gang mogen gaan. Zo ligt er een fles Morgon 'Cote du Py'(€25) van Jean Foillard. Schröder hield tot voor kort niet zo van wijn, tot hij natuurwijn ontdekte. De winkel is dan ook een afspiegeling van zijn eigen smaak. Behalve het fruitbier dan.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Black Magic Bottle Shop

Czaar Peterstraat 233
020 737 1950
Facebookpagina

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden