Drafsport vrijwel failliet

WASSENAAR - De Nederlandse draf- en rensport gaat binnen enkele weken failliet, als er geen acute hulp komt van de overheid. Dit betekent dat een eeuwenoude sport en een complete bedrijfstak, waarvan circa tweeduizend mensen afhankelijk zijn, teloorgaat.

Het bestuur van de Stichting NDR (Nederlandse Draf- en Rensport) spreekt vandaag met de ministeries van Justitie en Sport over de noodsituatie. Vooruitlopend op het gesprek is al verzocht om financiële steun. Blijft die uit, dan wordt onmiddellijk surseance aangevraagd, aldus het NDR-bestuur.

Volgens Peter ter Borgh, sinds maart van dit jaar bestuurslid, staat het water de sport tot aan de lippen. Kern van het probleem is volgens hem een contract dat de NDR heeft afgesloten met de wedaanbieder, het Amerikaanse Scientific Games Racing. Door het nieuwe contract vloeit nauwelijks nog geld van de wedders terug naar de sport, waardoor de NDR op vrijwel elke drafmeeting geld moet toeleggen.

Bij het aantreden van het nieuwe NDR-bestuur bleek bovendien de financiële situatie van de NDR nog ernstiger dan gedacht. Alleen al op de korte termijn is 1,2 miljoen euro nodig om schulden af te betalen en hypotheekrente te voldoen.

Bij een faillissement van de NDR is het voortbestaan van de drafbanen van Alkmaar, Wassenaar (Duindigt), Wolvega en Groningen hoogst onzeker, zo niet onmogelijk. (HET PAROOL)

Jan Wagenaar in actie op de baan van Duindicht. Foto ANP Beeld
Jan Wagenaar in actie op de baan van Duindicht. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden