Douwe Bob vraagt om blote tieten op uitzwaaiconcert

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: het uitzwaaiconcert van Douwe Bob.

Zanger Douwe Bob vroeg op het eind van zijn uitzwaaiconcert alle meisjes op het podium. Dat deed hij goed. Beeld Schuim
Zanger Douwe Bob vroeg op het eind van zijn uitzwaaiconcert alle meisjes op het podium. Dat deed hij goed.Beeld Schuim

Er staat een beste rij voor het Westergastheater, maar die wordt gelukkig geamuseerd met een draaiorgel. Ding-a-dong. Dit is het uitzwaaiconcert van Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival tenslotte.

Daarna volgt een andere vrolijke melodie. Toch even aan de orgelman vragen. "Dat is Douwe Bob! Het moet wel toepasselijk zijn. Sieneke heb ik ook. En Anouk. Ik heb alles, behalve de Toppers."

En dit alles in een avondzonnetje; een mens wordt er vrolijk van.
Ik bekijk de rij. Weinig gay extravaganza, dus de mensen vanavond komen niet per se voor het Songfestival, maar echt voor Douwe Bob. Veel jonge meisjes dus.

Uitzwaaiconcert. Wie dat heeft verzonnen, verdient bloemen.
Het wordt werkelijk steeds gekker met dat malle Songfestival. Ooit een familiefeest (zwart-wittelevisie), daarna vergeten, vervolgens opgepikt door - wie anders? - de altijd vrolijke gay-community met een fijn neusje voor camp. Maar de laatste jaren nemen we het opeens allemaal serieus, en is het weer een nationaal dingetje. Met een uitzwaaiconcert.

Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

De uitzwaaiwedstrijd is ooit verzonnen voor Oranje, een laatste oefenpotje voor een groot toernooi, dat overigens meestal werd verloren. Dat komt er dus van, als Oranje zich niet plaatst. Dan gaan we Douwe Bob uitzwaaien, we moeten wat.
Schitterend.

Ondertussen sta ik met allemaal veel te jonge meisjes te praten en naar hun naam te vragen. Ik moet denken aan de vorige keer dat ik dat deed. Michael Jackson logeerde in The Grand en de hele steeg stond dagenlang vol met gillende meisjes. Leuk voor een reportage, dus ik struinde daar rond en sprak wat met mini-meisjes en vroeg daarna naar hun naam en leeftijd.
Totdat ik op mijn schouder werd getikt. Een agent: "Loopt u even mee, meneer."
Ik weet nog dat ik in de lach schoot en vroeg: "Is dit omdat ik kaal ben, en vadsig?"
De agent was niet geamuseerd en wilde mijn perskaart zien. Ik moet zeggen, ik droeg wel een lange regenjas.

Ah, daar is Douwe. Hij en de meisjes zingen Slow Down, Brother, en na de uitzending van de DWDD gaat het nog een half uurtje door. Met onder andere het nummer Take It Off.
"Dit nummer wordt live gestreamd. Als jullie je tieten aan Nederland willen laten zien, kan dat nu!"

En even later: "Warm, hè. Het is bloedheet. Doe maar wat uit!"
Ik zeg: uitlokking. Maar zo'n Douwe Bob wordt dan weer niet door een agent op zijn schouder getikt. In dit land wordt met twee maten gemeten.

Wat uitzwaaiconcert Douwe Bob
Waar Westergastheater, Pazzanistraat
Wie Douwe Bob, Matthijs van Nieuwkerk, heel veel meisjes en een paar moeders
Wanneer donderdag 28 april, 18.30 uur tot 20.30 uur

Drank en spijs *
Sfeer ****
Hans kreeg een flash-back

De zusjes Maartje en Evi van Tessel. Beeld Schuim
De zusjes Maartje en Evi van Tessel.Beeld Schuim
Sofie Jansen (l) en Emma van Haastert komen voor Douwe, en een beetje voor het Songfestival. Van Haastert: 'Dat was heel lang crap. Pas sinds Anouk is het wel leuk.' Beeld Schuim
Sofie Jansen (l) en Emma van Haastert komen voor Douwe, en een beetje voor het Songfestival. Van Haastert: 'Dat was heel lang crap. Pas sinds Anouk is het wel leuk.'Beeld Schuim
Celeste van Rooij (l) en Tessa Sierkstra. 'Natuurlijk gaat hij winnen!' Beeld Schuim
Celeste van Rooij (l) en Tessa Sierkstra. 'Natuurlijk gaat hij winnen!'Beeld Schuim
En? Ook een dochter vooraan het podium? Ellen Waterman (l) en Hortense Nollet, in koor: 'Néééé!' Michiel de Ruijter (l) en Wannes den Toonder moesten mee? 'Ja. Maar wel leuk.' Beeld Schuim
En? Ook een dochter vooraan het podium? Ellen Waterman (l) en Hortense Nollet, in koor: 'Néééé!' Michiel de Ruijter (l) en Wannes den Toonder moesten mee? 'Ja. Maar wel leuk.'Beeld Schuim
Ingeborg Kuijpers, Marieke van Bers, en Sandra en Anne van Bers (vlnr), helemaal uit Oosterhout. Het opladen van de auto (half uur) duurde net zo lang als het concert. Beeld Schuim
Ingeborg Kuijpers, Marieke van Bers, en Sandra en Anne van Bers (vlnr), helemaal uit Oosterhout. Het opladen van de auto (half uur) duurde net zo lang als het concert.Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden