'Donner is onverstandig bezig'

DEN HAAG - Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie in de Tweede Kamer noemt het ''onverstandig'' dat minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) opnieuw de discussie over het ontslagrecht aanzwengelt.Volgens de voorman van de kleinste regeringspartij belast Donner zo het werk van de commissie-Bakker die het kabinet nog voor de zomer moet adviseren over hoe meer mensen aan het werk zijn te helpen.

Samen met coalitiegenoot PvdA heeft de ChristenUnie zich altijd verzet tegen plannen van de CDA-minister om het ontslagrecht te versoepelen. ''Het is echt vruchteloos. We hebben er in 2007 al te lang over gesproken. Het is niet verstandig om weer een onderwerp te agenderen, waarvan je al op voorhand weet dat je er niet uit komt'', aldus Slob.

Volgens de ChristenUnie-leider moet Donner de commissie de tijd gunnen om haar werk te doen. Slob erkent dat in de opdracht van het kabinet de club van deskundigen die zich nu buigt over de arbeidsmarkt geheel vrij wordt gelaten om over alle onderwerpen te adviseren, maar ''ik ga er wel vanuit dat de commissie ook kijkt naar de discussie die in 2007 is gevoerd''.

Slob heeft geen behoefte om ''in rondjes te schaatsen'' en wil zich nu richten op andere instrumenten om meer mensen aan het werk te helpen. Ook omdat uit onderzoek zou blijken dat het helemaal niet zeker is dat meer mensen aan de slag komen als het ontslagrecht wordt versoepeld. Verder wijst hij erop dat het kabinet al andere maatregelen neemt, zoals loonkostensubsidies en gesubsidieerde arbeid, om de arbeidsparticipatie op te voeren. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden