'Docent wil af van onderwijskolos in mbo'

Bijna driekwart van de docenten in het mbo (74 procent) wil dat de grote onderwijskolossen worden opgeknipt in kleinere scholen. Ruim de helft van de leraren (55 procent) zegt zelf op een té grote school te werken. Dat blijkt uit een onderzoek van de SP waaraan 600 docenten hebben meegedaan.

Leerlingen in het Alberda College. De roc-reuzen Albeda College en Zadkine in Rotterdam overwegen op te gaan in kleinere, gespecialiseerde en zelfstandige 'mbo-colleges' zoals bijvoorbeeld voor techniek, zorg en ICT. Beeld ANP
Leerlingen in het Alberda College. De roc-reuzen Albeda College en Zadkine in Rotterdam overwegen op te gaan in kleinere, gespecialiseerde en zelfstandige 'mbo-colleges' zoals bijvoorbeeld voor techniek, zorg en ICT.Beeld ANP

De SP bevestigde woensdagochtend berichtgeving in Trouw hierover. De partij schreef alle mbo's aan en vroeg de docenten om hun mening naar aanleiding van de ondergang van onderwijskolos Amarantis.

Docenten noemen de grote scholen log en stroperig en zelfs de doodsteek voor het beroepsonderwijs. 'Ik had bij Amarantis zeven managementlagen boven me. Dat zijn er minimaal 5 te veel! En de bovenste lagen hadden geen enkel verstand van onderwijs', stelt een van de respondenten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden