Dj Headhunterz delft onderspit tegen 'fiscalist van de sterren'

Frank B., die als 'fiscalist van de sterren' door de Fiod wordt onderzocht, heeft een kleine overwinning geboekt: de rechtbank ziet geen bewijs dat B. zijn zorgplicht schond toen hij een bekende dj adviseerde.

Dj Headhunterz Beeld YouTube
Dj HeadhunterzBeeld YouTube

Dat had het team achter Willem Rebergen (32), die internationale successen boekt als dj Headhunterz, bij de Amsterdamse rechtbank betoogd.

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst verdenkt B. van belastingfraude en heeft de 58-jarige fiscalist, die voor artiesten als Tiësto en Afrojack heeft gewerkt, daarom al enige tijd in haar vizier. In maart deed de Fiod een inval in het kantoor van B.

Cyprus
Als werknemer van belastingadvieskantoor Greenberg Traurig zette Frank B. vanaf 2012 voor Headhunterz een gecompliceeerde fiscale constructie op. De verdiensten van de dj werden ondergebracht in verschillende landen, waaronder Cyprus, om de belastingdruk te verlagen.

Volgens Headhunterz en zijn team werkte deze constructie niet. De dj kon lastig bij zijn geld en moest voor kleine bedragen bekenden om hulp vragen. De dj stelt bovendien dat B. valsheid in geschrifte pleegde.

Na verloop van tijd meldde de dj zich bij de Belastingdienst, omdat hij wilde 'inkeren': met zijn geld en vermogen weer belastingplichtig worden in Nederland. Volgens B. is hij daardoor in het blikveld van de Fiod gekomen.

De financiële schade die ontstond bij het ontleden van de ingewikkelde constructie moest voor rekening van adviseur B. komen, vond het team van Headhunterz.

Bekwaam
Volgens de rechtbank heeft B. echter bekwaam gehandeld. De artiest had zijn fiscalist juist beter moeten inlichten over zijn plannen, om te voorkomen dat een overbodige fiscale constructie zou worden opgezet.

Headhunterz heeft volgens de rechter onvoldoende onderbouwd dat de Cyprusconstructie illegaal was of dat B. valsheid in geschrifte pleegde.

Het strafonderzoek van de Fiod loopt nog. B. ontkent alle aantijgingen.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden