Dit zijn de leukste stembureaus van Amsterdam

Stembureaus vind je doorgaans in basisscholen, buurthuizen en bejaardenhuizen. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker. Dit zijn de leukste stembureaus van Amsterdam.

Corrie Gerritsma
Waan je even aan het roer van Nederland: stemmen op de 20ste verdieping van de ADAM Toren Beeld Dennis Bouman
Waan je even aan het roer van Nederland: stemmen op de 20ste verdieping van de ADAM TorenBeeld Dennis Bouman

Museumwerf 't Kromhout (Kruithuisstraat 25, Centrum)
Heb je een hang naar vroeger, toen alles nog beter was? Op deze oude scheepswerf midden in de stad kun je stemmen omringd door historische monumenten. Alles bij het oude houden, of is het juist tijd voor een frisse wind?

Bowlingcentrum Knijn (Scheldeplein 3, Zuid)
Politiek een spelletje? Ook jij bepaalt welke poppetjes omvallen en welke blijven staan. Bij Knijn kun je de spanning van je af gooien. Of maak je er echt een spelletje van? 1 punt = VVD, 2 punten = CDA enz.

A'DAM Toren (Overhoeksplein 1, Noord)
Wat zou jij doen als je de baas van Nederland was? Vanaf de twintigste verdieping van de A'DAM Toren waan je je even aan het roer van Nederland. Volle kracht vooruit, of tijd voor een koerswijziging?
Let op, maar open tot 19.00 uur.

Hotel Krasnapolsky (Dam 9, Centrum)
Uitzicht op het Paleis, op drommen toeristen, shoppende stadsgenoten, gehaaste koeriers, taxi's en af en aan rijdende trams. Op de Dam komt alles samen. Via de draaideur van Krasnapolsky loop je het stemhokjebinnen, een oase, even een moment van bezinning. En dan hop, de drukte weer in.

Café Kanis en Meiland (Levantkade 127, Oost)
Wordt het een overwinningsborrel of een borrel die de pijn moet wegnemen? Bij Kanis en Meiland kun je na het stemmen aan de bar blijven hangen tot de uitslag bekend is.

Molen van Sloten (Akersluis 10, Nieuw-West)
Politiek is polderen. De molen van Sloten, gebruikt om water weg te pompen, is wat dat betreft een treffende locatie. De molen ligt aan de rand van de stad, bij de Ringvaart, en zorgt ervoor dat het waterpeil in de lager liggende omgeving onder een bepaald niveau blijft.

Amsterdam Medisch Centrum (Meibergdreef 9, Zuidoost)
Een van de belangrijkste punten van de verschillende partijprogramma's is de zorg. Of je nu wel of niet voor een eigen risico bent, in het AMC kun je stemmen van 07.00 tot 19.00 uur. En als je er toch bent, kun je net zo goed een bloemetje voor iemand meenemen, bijvoorbeeld voor al die hardwerkende mensen in de zorg.

Stemmen kan ook op stations en op hogescholen en universiteiten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden