Dit zijn de 6 kandidaten voor het nachtburgemeesterschap

Er zijn zes kandidaten die kans maken om de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam te worden. De Stichting N8BM A'dam presenteerde donderdagmiddag de kandidatenlijst.

Corrie Gerritsma
null Beeld -
Beeld -

Op de lijst staan vier mannen en twee vrouwen, variërend in leeftijd van 30 tot 46 jaar. De zes kandideren zich voor een termijn van drie jaar, tot en met 2020.

De nachtburgemeester vervult een brugfunctie tussen het uitgaansleven, de bezoekers en het Amsterdamse stadhuis. De huidige nachtburgemeester, Mirik Milan houdt het na zes jaar voor gezien.

Campagne
De campagneperiode loopt tot 24 februari. De kandidaat die de meeste publieksstemmen binnenhaalt, gaat met voorsprong de verkiezingsnacht in De Marktkantine in. Daar beslist een jury en het aanwezige publiek wie de winnaar is.

Dit zijn de zes kandidaten:

Kelvin Etwi Gemin (30) organiseert al elf jaar evenementen in Amsterdam. Voornamelijk hiphop- en R&B-avonden. Hij hoopt als nachtburgemeester het wederzijdse begrip tussen de dansvloer en beleidsmakers te verbeteren. Ook wil hij de muzikale diversiteit in het nachtleven verbeteren: iedereen moet in de Amsterdamse nacht zijn plekje kunnen vinden.

Kevin Heller (40) is sinds 2009 werkzaam als sfeerbeheerder in het Amsterdamse nachtleven en op festivals. Hij is columnist en verbonden aan Stichting Sex Matters als adviseur op het gebied van gender en seksualiteit en consent. Hij wil dat clubs en horecaplekken gaan nadenken over hoe de nacht inclusiever, diverser en veiliger kan, voor en achter de schermen. Ook op zijn todo-list: het terugbrengen van de ecologische voetafdruk voor festivals en het promoten van alternatieve feestplekken en raves.

null Beeld -
Beeld -

Parissima Rauf (34) is rechercheur zorgfraude bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In 2016 heeft ze het platform ideastogoandgrow.nl opgezet met inspirerende activiteiten in Amsterdam. Ze wil zich als nachtburgemeester hard maken om aan bestuurders te laten zien dat de nacht ook veel positieve dingen voortbrengt. Volgens haar regeren de angstbeelden van geluidsoverlast, vernielingen, vechtpartijen en overmatig middelengebruik.

Shamiro van der Geld (32) schrijft zijn eigen muziek, is MC en organiseert clubavonden als Orthogon Wolf, Vunzige Deuntjes, LAPA, Cantina. Als nachtburgmeester wilt hij zorg dragen voor meer multiculturele dansvloeren in de clubs, en dan met name in de elektronische scene. Daarnaast verdienen volgens hem de buurtcentra en nachtelijke broedplaatsen meer aandacht.

Jinan Vijent (31) is de afgelopen tien jaar vooral werkzaam geweest in de horeca als barmanager, en recentelijker met het platform Mrs. Mokum. Naast een maandelijkse clubnacht in de Melkweg heeft ze veel festivalproducties gedraaid waaronder Amsterdam Open Air, Milkshake en Solar. Als nachtburgemeester wilt ze strijden voor een Amsterdam dat weer past bij het tolerante beeld waar de stad om bekend staat. Ook is ze van plan om jongeren al vroeg bij de nacht te betrekken door middel van workshops over uitgaan, drank en drugs en diversiteit.

null Beeld -
Beeld -

Arne Visser (46) draait sinds 1998 onder de naam Cinema Royale. Op de maandag host hij Tanki Tanki in Disco Dolly. Als nachtburgemeester wil hij naast de vaste onderwerpen zoals het bevorderen van diversiteit en tegengaan van discriminatie en buurtoverlast dat de horeca in het centrum een balans vindt tussen de toenemende afhankelijkheid van toeristen en de Amsterdammer, zodat het voor iedereen een aantrekkelijk uitgaansgebied blijft. Ook wil hij horeca en promotors verantwoordelijkheid bijbrengen om gehoorbeschadiging bij bezoekers tegen te gaan.

Interview met Mirik Milan: Zes jaar laveren tussen festivals en druktedebat

null Beeld -
Beeld -

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden