Dit wil je dit weekend niet missen

Het weekend staat voor de deur! Dit zijn de pareltjes uit de Amsterdamse agenda.

Tijdens het Vrijland Festival ben je vrij om te vieren wie je bent. Beeld Michelle Janssen
Tijdens het Vrijland Festival ben je vrij om te vieren wie je bent.Beeld Michelle Janssen

Vrijheid, blijheid
Naast de activiteiten georganiseerd door het 4 en 5 mei-comité (zie hier een overzicht) zijn er genoeg andere organisatoren die ervoor zorgen dat wij onze vrijheid kunnen vieren met heel veel andere blije en vrije mensen. Op de NDSM-werf vindt er onder leiding van onder andere choreograaf Valentina Campora een gymnastieksessie plaats. Kinderen (van 4-12 jaar) kunnen terecht in het Kinderatelier. En wat geeft je nu een vrijer gevoel dan met je blote voeten in het zand dansen? Dát kan op Blijburg Aan Zee, tijdens het Vrijland Festival, met dj's als Tom Trago en Mirella Kroes en een stage waar Disco Dolly voor de programmering zorgt.
Vrijdag 5 mei
Vrijland (12.00-23.00), €30, Blijburg Aan Zee
Gymnastiek (10.00-15.00), gratis, NDSM-werf

Vrijland Festival vindt plaats in het zand op Blijburg Aan Zee. Beeld Michelle Janssen
Vrijland Festival vindt plaats in het zand op Blijburg Aan Zee.Beeld Michelle Janssen

Luxe vrijdagmiddagborrel (met gratis oesters!)
Op zoek naar een locatie voor de vrijdagmiddagborrel? Komend weekend gaat de binnentuin van Michelinrestaurant Bridges weer open en dat vieren ze met drie uur lang gratis oesters. Als je écht honger krijgt en je geen oesters meer kunt zien dan staan op de kaart ook gewoon hamburgers en kleinere hapjes, zoals hotdogs en tosti's met pata negra.
Vrijdag 5 mei (16.00-19.00)
Oudezijds Voorburgwal 197

Kinderfestijn (6-12 jaar)
Creatieve kinderen kunnen dit weekend helemaal los met dans en kunst. Op het Gerrit van der Veen College wordt een musicalworkshop gegeven door een geschoolde vakdocent die gespecialiseerd is in zang, toneel of dans.
Is je kind meer een kunstenaar? Bij Groeten van Marc mogen kids los met verf: in een groep wordt een groot schilderij gemaakt met het thema musical.
Zaterdag 6 mei
Musical (10.00-12.00), Gerrit van der Veenstraat
Kunst (14.00-15.00), Vespuccistraat

Dit is het weekend voor creatieve kinderen. Beeld Groeten van Marc
Dit is het weekend voor creatieve kinderen.Beeld Groeten van Marc

Dockyard Festival
Het Hembrugterrein is een monumentaal industriegebied tussen Zaandam en Amsterdam, waar lange tijd wapens en munitie werden gemaakt. Tussen (en in!) al die oude gebouwen wordt er dit weekend flink gedanst; Dockyard Festival heeft namelijk een dag- en nachtprogrammering klaar staan. De Sluwe Vos, ROD, Octave One en Oscar Mulero nemen plaats achter de draaitafels.
Zaterdag 6 mei (11.00-5.00)
Hembrugterrein


Hoe radicaal ben jij zelf?

Radicalisering is vaak moeilijk bespreekbaar. Hier wil theatervoorstelling JE SUIS verandering in brengen. Zeven artiesten brengen op een eigen manier met zang, dans, stand-up comedy en storytelling hun persoonlijke verhaal.
Daarnaast voert sociaalpsycholoog Werner de Gruijter een experiment uit met het publiek en is er afsluitend een debat tussen de makers en het publiek.
Zaterdag 6 mei (20.00-22.15)
Melkweg

Griezelgorillaz
Het is griezelen geblazen in De School, want Gorillaz, de 'virtuele' groep met striptekenaar Jamie Hewlett aan het roer, opent daar voor een dag een Spirit House. Het pop-upspookhuis moet een 'ervaring' van het nieuwe album Humanz worden. Eerst was niet duidelijk wat er precies te gebeuren stond, maar inmiddels heeft onze recensent een kijkje genomen. Zijn oordeel: het spookhuis maakt het geen moment waar. Maar goed, het gaat natuurlijk om de ervaring. Dus mocht je toch willen gaan: zorg wel dat je op tijd bent, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Zaterdag 6 mei (11.00-20.00)
De School

Blogger Closet Sale
In de Hallen vindt maandelijks de Kloffie Markt plaats, waar tweedehandskleding in goede staat te vinden is. Niet heel bijzonder, zul je denken, maar nu is daar de eerste kindereditie. Handig, want kleren voor de kids kosten een rib uit je lijf. Op dit moment toch meer op zoek naar nieuwe kleding voor jezelf? In The Student Hotel verkopen zondag fashionbloggers als Mailili Sasabone (wie kent haar niet) de kleding die ze zelf niet meer dragen.
Zaterdag 6 mei (11.00-17.00), De Hallen
Zondag 7 mei (12.00-17.00 uur), The Student Hotel

De vorige editie van de Blogger Closet Sale in The Student Hotel. Beeld Robyn Johnson
De vorige editie van de Blogger Closet Sale in The Student Hotel.Beeld Robyn Johnson

Interview met Paul de Leeuw
Hij is al tientallen jaren een van de bekendste televisiegezichten van Nederland. In De Balie zal hij nu bevraagd worden door drie geheime interviewers. Hoe kijkt de goedlachse presentator naar de toekomst van de televisie en zijn eigen programma's nu kijkcijfers afnemen? In deze editie van Operatie Interview: Paul de Leeuw.
Zondag 7 mei (16.00) €10
De Balie

Twin Peaks-marathon
Goed nieuws voor de Twin Peaks fans: na 25 jaar komt er eind deze maand een vervolg op de klassieker van David Lynch. Bij Studio/K en LAB111 gaan ze terug naar het bergdorp waar Dale Cooper onderzoek deed naar de moord op Laura Palmer en kun je alvast in de stemming komen tijdens een marathon van het eerste seizoen.
Zaterdag 6 en zondag 7 mei (vanaf 12.00) €17,50
Studio/K & LAB111

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden