Dit wil je dit weekend niet missen

Het weekend staat voor de deur. Wat ga jij doen? Hier alvast tien tips van de redactie.

LHBT-festival Is Burning viert de derde verjaardag. Beeld Raw Photography
LHBT-festival Is Burning viert de derde verjaardag.Beeld Raw Photography

Kraak & Smaak @ Canvas
Ter ere van het nieuwste album Juicy Fruit van Kraak en Smaak toert één van de leden, Mark Kneppers, met zijn tas vol vinyl door het land om zijn favoriete disco en funk ten gehore te brengen. Zaterdagavond draait hij in Canvas.
Voor wie de groep Kraak en Smaak niet kent: zij verwierven een kleine tien jaar geleden wereldfaam met de single Squeeze Me, en hebben inmiddels een handvol albums op hun naam staan.
Zaterdag 13 mei (23.00-04.00)
Canvas

Het Leidse trio Kraak & Smaak met Mark Kneppers op rechts. Beeld Paul Berends
Het Leidse trio Kraak & Smaak met Mark Kneppers op rechts.Beeld Paul Berends

Bierproeverijen
De bierliefhebber komt goed aan zijn trekken dit weekend: allereerst is er op vrijdagavond De Grote Billy Balster Bier Lancering van Brouwerij Frankendael in de Tosti Creative, waar je hun nieuwste biertje mag komen proeven.
De dag erna begint rond het middaguur het BierOost Festival 2017 in de Jaap Edenbaan, met muziek, eten, spelletjes en bier van bijna dertig brouwerijen.
Liever iets kleinschaligers? Zaterdagavond is er een bierproeverij van Brouwerij de 7 Deugden in de Ceuvel. En op de zondag nog een proeverij in de Waalse Kerk, georganiseerd door de Bourgondische Bierproeverij en Brewtaste. Zeg je werk maandag maar vast af!

Billy Balster met zijn biertje Beeld AFP events
Billy Balster met zijn biertjeBeeld AFP events

Make The World Great Again
Donald Trump blijft erop hameren dat Amerikanen zich slechts moeten concentreren op Amerika. Bij De Ceuvel vinden ze dat het voor ons Amsterdammers beter is ons te bekommeren om de hele wereld. Daarom organiseren zij in combinatie met CollAction het Make The World Great Again Festival: een festival met muziek dat in het teken staat van positieve actie. Ter plekke wordt je geholpen met het wisselen van energieleverancier, kun je bloeddonor worden, of je opgeven voor vrijwilligerswerk.
Zaterdag 13 mei, (14.00-02.00)
Café de Ceuvel (inschrijven online)

De wereld beter maken aan het water bij de Ceuvel. Beeld Daan Dijkstra
De wereld beter maken aan het water bij de Ceuvel.Beeld Daan Dijkstra

Composers' Festival Amsterdam
Vanaf donderdag tot en met zondag vindt het jaarlijkse Composers' Festival plaats, een festival van het Conservatorium van Amsterdam waar je kunt luisteren naar composities van afstuderende studenten. Op vrijdag is er een concert in de Splendor, met een mix van hedendaagse jazz, pop, elektronica en kamermuziek (20.15). Zaterdagavond is er kamermuziek in het Orgelpark (20.15), en het slotconcert is op zondagmiddag in Werkgebouw Het Veem (15.00).

24H Nieuw-West
24 uur lang openen musea, winkels, bars en clubs hun deuren als onderdeel van 24H Amsterdam, het festival dat steeds een andere buurt in Amsterdam in de schijnwerpers zet. Deze keer is Nieuw-West aan de beurt.
Een greep uit het grote aanbod van verschillende evenementen: bij Bounz is een trampolinedisco voor volwassenen (18.00-19.00 of 19.00-20.00), de Volksuniversiteit Amsterdam geeft les in smartphonefotografie (14.00-14.45), broedplaats Lola Luid laat de bezoeker parfum maken en heeft een speurtocht uitgezet door het pand (14.00-19.00) en bij Sportplaza Mercator worden 's nachts baantjes getrokken (23.00-01.00).

Broedplaats Lola Luid Beeld Iris van Vliet
Broedplaats Lola LuidBeeld Iris van Vliet

Schapenscheerfeest
De schapen van Kinderboerderij de Pijp zijn toe aan een scheerbeurt. Daarom opent de stadsboerderij op zondagmiddag de deuren zodat iedereen het scheren van schapen mee kan maken. Naast het scheren kunnen kinderen lekker schminken, spiegeltjes maken, djembé spelen, touwtje trekken en ponyrijden.
Zondag 14 mei
Kinderboerderij de Pijp

Het schaap wordt geschoren op de kinderboerderij. Beeld Kinderboerderij de Pijp
Het schaap wordt geschoren op de kinderboerderij.Beeld Kinderboerderij de Pijp

Is Burning
Is Burning is een LHBT-feestje dat drie jaar geleden begon in Trouw en sindsdien op verschillende locaties house-, techno- en discofeestjes organiseert. Deze zaterdag viert Is Burning het derde levensjaar in de vorm van een festival: overdag wordt er buiten feest gevierd op de Contactweg, 's nachts verhuist het feest naar de Elementenstraat (vlakbij metrostation Isolaterweg). De line-up blijft geheim, maar voorheen draaiden op Is Burning bekende underground dj's als Tama Sumo, Steffi en Chez Damier.
Za 13 mei (13.00-06.00)
Contactweg, Elementenstraat

undefined

Is Burning kan best een beetje donker zijn. Beeld Raw Photography
Is Burning kan best een beetje donker zijn.Beeld Raw Photography

Amina Wadud in Paradiso
Mannen en vrouwen zijn volgens de Koran gelijk aan elkaar - dat is de conclusie van Amina Wadud, hoogleraar Islamstudies aan de Virginia Commonwealth University. Jarenlang onderzoek naar de rol van de vrouw in de Koran resulteerde in het boek Quran and Woman: Rereading the Sacred Tekst from a Woman's Perspective.
Wadud is geboren in Maryland, bekeerde tot de Islam en werd in 2008 hoogleraar aan de universiteit van Yogyakarta. Vrijdagavond komt ze naar Paradiso om een lezing te geven over de rol van de vrouw in de islam en de emancipatie van de moslima. Zij wordt geinterviewd door journalist Hasna el Marouda.
Vrijdag 13 mei (20.30)
Paradiso

Eurovisie Songfestival met vreemden
Sta jij te popelen om deze week voor de televisie allerlei obscure Songfestivalacts te jureren, maar is geen van je vrienden daarvoor te porren? Dan kijk je het liedjesfestijn gewoon in een van deze cafés met gelijkgestemden. Bekijk hier ons lijstje met gezellige café's die de wedstrijd donderdag en zaterdag uitzenden.

Zet hem op meiden! Beeld anp
Zet hem op meiden!Beeld anp

Eten en quizzen in café 't Lommertje
In speciaalbiercafé 't Lommertje op de Bos en Lommerweg wordt op zaterdagavond gestreden tijdens de Foodquiz Indonesië. Dat betekent dat je bijzonder geconcentreerd Indonesisch eten naar binnen moet happen, want de vragen hebben te maken met proeven en ruiken van het eten. Deelnemers hoeven geen expert te zijn: de quiz is geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt. Inschrijven kan via de Facebookpagina van 't Lommertje.
Zaterdag 13 mei (19.00)
't Lommertje

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden