Tips

Dit wil je dit weekend niet missen in Amsterdam

Het weekend staat voor de deur! Dit zijn de pareltjes uit de Amsterdamse agenda.

Het Parool
Een voorgaande editie van Bacchus Wijnfestival. Beeld Bacchus
Een voorgaande editie van Bacchus Wijnfestival.Beeld Bacchus

Pllek going Africa
Elke zomer organiseert Pllek een aantal exotische avonden, compleet in het thema van een bijzondere uithoek. Vrijdag haalt Pllek het Afrikaanse continent naar Amsterdam.
De avond begint met een openluchtvertoning van Afripedia, een documentaireserie over een nieuwe generatie Afrikaanse artiesten. Daarna lokken de dj's je met hun afrobeats naar binnen, waar het restaurant is omgetoverd tot club en is versierd met kunst en design.
Vrijdag 9 juni (21.00-03.00)
Pllek

Modetalent onder de brug
Benieuwd naar de nieuwe generatie Nederlandse modetalenten? Modestudenten van de Rietveld laten voor het eerst hun kledingstukken en collecties zien. En niet in een stoffig zaaltje, maar onder een viaduct in de Kolenkitbuurt. Dat betekent bibberende modellen, conceptuele kleding en een écht Amsterdamse modefeestje.
Vrijdag 9 juni (vanaf 17.30)
Kolenkitbuurt

Een eerdere afstudeermodeshow van de Gerrit Rietveld Academie. Beeld Peter Stigter
Een eerdere afstudeermodeshow van de Gerrit Rietveld Academie.Beeld Peter Stigter

Foam is jarig
Het Amsterdamse fotografiemuseum Foam bestaat vijftien jaar, en viert dat met een driedaags fotofestival en tientallen events. Zo dansen studenten van Amsterdamse dansacademie Lucia Marthas tussen de kunst, kun je zelf tassen laten printen, kun je gratis workshops volgen én investeren in kunst: tijdens de ludieke veiling Dead Darlings kun je bieden op zestig werken zonder dat je weet wie de kunstenaar is.
Vrijdag 9 juni (17.00-21.00), zaterdag 10 juni (10.00-20.00), zondag 11 juni (10.00-19.00)
Foam

Een van de zestig werken die tijdens de veiling Dead Darlings te koop zijn. Beeld fotograaf geheim tot na de veiling
Een van de zestig werken die tijdens de veiling Dead Darlings te koop zijn.Beeld fotograaf geheim tot na de veiling

Wijn, wijn, wijn
Nergens kun je een sompige burger met uitgebakken spekjes beter combineren met een chique glas wijn dan tijdens het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Sterrenchefs van restaurant Vermeer en RIJKS zorgen voor meergangendiners en proeverijen, maar er zijn ook verschillende foodtrucks. Onder andere Douwe Bob en Girls Love DJs zorgen voor de muziek. Dit weekend al helemaal volgepland? Geen zorgen: volgend weekend is Bacchus ook nog in Amsterdam.
Vrijdag 9 (16.00-23.00), zaterdag 10 (14.00-23.00) en zondag 11 juni (14.00-21.00)
Amsterdamse Bos

Het Bacchus Wijnfestival vindt plaats in het Amsterdamse Bos. Beeld Bacchus
Het Bacchus Wijnfestival vindt plaats in het Amsterdamse Bos.Beeld Bacchus

24+ festival
Van komm schon Alter, het elektronische clubfeest voor mensen van 24 jaar en ouder, vindt dit weekend een festivaleditie plaats in De Tuinen van West. Het is voor het eerst dat er een dancefestival gehouden wordt in de Amsterdamse polders. Dansen kun je op onder andere Monkey Safari, Patrice Baumel en Einmusik. Het moet een speeltuin voor volwassenen worden: net als de clubfeesten is het festival alleen toegankelijk voor mensen van 24 jaar en ouder.
Zaterdag 10 juni (12.00-23.00)
Tom Scheursweg 48

Op insectenjacht
Zin in een wandeling door de natuur en ben je niet bang voor kleine beestjes? In de Oeverlanden, het natuurgebied bij de Nieuwe Meer, maak je onder begeleiding kennis met de insecten die daar leven. Tijdens de wandeltocht leer je hoe je kevers, wantsen en andere insecten vangt met netten en andere vangmiddelen.
Zondag 11 juni (14.00-15.30)
Begin van het Anton Schleperspad

Natuurgebied De Oeverlanden is rijk aan insecten. Beeld Hans Bootsma
Natuurgebied De Oeverlanden is rijk aan insecten.Beeld Hans Bootsma

Straatmuzikantenhotel
Straatmuzikanten dopen het Volkshotel voor één dag om in 'Busker's Inn'. Deze buskers -Engels voor straatmuzikanten- spelen door het hele gebouw. Verwacht folk, country, blues, balkan en klassieke muziek. Wees niet bang voor halfdronken zwervers die een vormeloze Let It Be op een gitaar met maar twee snaren laten horen: naar deze vijftien muzikanten wil je wél luisteren.
Zondag 11 juni (15.00-22.30)
Volkshotel

Hendrikje trakteert!
Tassenmuseum Hendrikje verhuisde tien jaar geleden vanuit Amstelveen naar het pand aan de Herengracht. Om deze mijlpaal te vieren organiseert het museum een heuse taxatiedag. Het museum haalt verschillende experts in huis die bezoekers alles kunnen vertellen over designer tassen, vintage kledingstukken, antiek textiel en bijzondere modeaccessoires. Vooraf aanmelden voor taxatie is verplicht.
Zondag 11 juni (10.00-17.00)
€2,50
Herengracht 573

Een eerdere taxatiedag in Tassenmuseum Hendrikje. Beeld Tassenmuseum Hendrikje
Een eerdere taxatiedag in Tassenmuseum Hendrikje.Beeld Tassenmuseum Hendrikje

Poëzie in de natuur
Zie je het voor je: Nico Dijkshoorn die gedichten voordraagt met zijn billen in het gras? Tijdens het jaarlijkse poëziefestijn Juni Gedicht gebeurt het. Als je de plattegrond van het 'festival' volgt, kom je op verschillende mooie 'geheime' plekjes in het park terecht, waar een dichter je voorziet van een rijmpje en een ansichtkaart. Kinderen kunnen zelf dichten tijdens een workshop en er is een programma met komedie en muziek.
Zondag 11 juni (13.00-17.00)
Westerpark

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden