Weekendtips

Dit wil je dit weekend niet missen in Amsterdam

Het weekend staat voor de deur. Waar ga jij heen? Hier tien tips van de redactie.

Het Parool
Bij de Skate Dance Roller Party kun je als beginner gelukkig eerst nog een workshop volgen. Beeld Angela Sampayo
Bij de Skate Dance Roller Party kun je als beginner gelukkig eerst nog een workshop volgen.Beeld Angela Sampayo

Tijd voor een lentebokje
Het begin van de lente betekent, naast geitjes in de wei, dat we ook weer mogen genieten van de nieuwste lentebokjes. Verschillende brouwerijen laten je bij het bierfestival in de Vergulden Eenhoorn kennismaken met dé bieren van dit moment. Daag je vrienden uit voor een potje beerpong, sjoelen of jeu de boules. Er zijn burgers, bierworsten en kaasplankjes om ervoor te zorgen dat je 's avonds niet compleet lallend thuiskomt.
Zaterdag 1 april (14.00-19.00) gratis
Vergulden Eenhoorn

Uitwaaien op het IJmeer
De drukte van de stad even uit je hoofd zetten kan vanaf nu weer op forteiland Pampus. Je kunt er terecht voor een speurtocht in het donker met een of voor een borrel op het terras met uitzicht over het IJmeer. Al eens op Pampus geweest? Op Vuurtoreneiland laat een gids van stichting MOVE de historie achter het lichtbaken zien en op de terugweg wordt er langs natuurgebieden op kleine eilanden gevaren. Een boswachter van Staatsbosbeheer vertelt daarbij over de vogeltrek.
Vrijdag 31 maart (12.00-16.00), zaterdag en zondag (10.30-17.00) €20
Pampus
Zaterdag 1 april (12.30-16.30) €19,50
Vuurtoreneiland

Forteiland Pampus. Beeld Royan van Velse
Forteiland Pampus.Beeld Royan van Velse

Shakespearience
William Shakespeare zou zich omdraaien in zijn graf als hij de naam van deze tentoonstelling zou horen: Shakespearience. Vierhonderd jaar geleden stierf de legendarische schrijver en nu laten acteurs in een uurtje zoveel mogelijk zien van zijn oeuvre. Na afloop zie je in het museum UvA Bijzondere Collecties de verhalen terug in maquettes, boeken, kostuums én hoor je monologen, ingesproken door Gijs Scholten van Aschat.
Zondag 2 april (14.00 uur), €12,50
UvA Bijzondere Collecties

Acteurs laten bij de Shakespearience in een uur zoveel mogelijk zien van het oeuvre van de legendarische schrijver. Beeld Monique Kooijmans
Acteurs laten bij de Shakespearience in een uur zoveel mogelijk zien van het oeuvre van de legendarische schrijver.Beeld Monique Kooijmans

Undateable huisdieren
Dierenopvang Amsterdam organiseert voor een aantal van hun buitenbeentjes met een klein (en soms iets groter) gebrek een date-avond. En dat werkt op de emoties: Amerikaanse bulldog Diana is heel onzeker en wacht al bijna een jaar op een nieuw baasje, en Konijn Saartje werd afgelopen jaar gedumpt op dierendag!
Mocht je op de website van DOA meteen verliefd worden op een dier, dan kun je je aanmelden voor een date
Zondag 2 april, opgeven per formulier via doamsterdam.nl
Dierenopvang Amsterdam

Deze dieren zoeken een nieuwe baasje. Beeld Reinier Bergsma
Deze dieren zoeken een nieuwe baasje.Beeld Reinier Bergsma

Kussengevecht
Het is weer tijd voor World Pillow Fight Day! In grote steden wereldwijd wordt een gigantisch kussengevecht georganiseerd. In Nederland vindt dat ook dit jaar weer plaats op de Dam. Voor de fanatiekelingen onder ons een paar tips: zorg dat je je kussen goed vasthoudt, buk om te ontwijken en mik op het kussen van je tegenstander. Dan verliest hij zo de controle over zijn kussen.
Zaterdag 1 april (15.00-18.00) gratis
De Dam

Live fotoshoots en kunst
Modemeisjes en -jongens opgelet: dit weekend staat mode en kunst centraal in de Pause pop-up Store, met kunstinstallaties, live fotoshoots en muziek. In de Posthoornkerk maak je kennis met designers en hun producten, kom je erachter waar en hoe items worden gemaakt en waarom de mode-industrie aan verandering toe is.
Vanaf donderdag 30 april
Posthoornkerk

Een show tijdens een voorgaande editie. Beeld Rosa van Ederen
Een show tijdens een voorgaande editie.Beeld Rosa van Ederen

Groene vingers
GroenLinks was bij de Tweede Kamerverkiezingen in Amsterdam de grootste. Tijd dus om zelf ook bij te dragen aan een beter milieu. Let it Grow, een innovatieplatform dat vergroening in de stad stimuleert, organiseert voor het eerst Greenhouse Festival. Het Transformatorhuis verandert in een groene oase: twintig deelnemende start-ups en initiatieven laten zien hoe ze met bloemen, planten en groene technologie de stad aangenamer willen maken. Zelf kun je ook aan de slag, bijvoorbeeld tijdens de workshop van Onkruidenier. Daar ga je op zoek naar wilde planten in het park en leer je hoe je daarmee parkpesto's en onkruidenboter maakt.
Zondag 2 april (10.00-18.00), gratis
Transformatorhuis

Mediamatic experimenteert met nieuwe vormen van urban farming. Beeld Mediamatic
Mediamatic experimenteert met nieuwe vormen van urban farming.Beeld Mediamatic

Rolschaatsen op hippiedeuntjes
Leuk feitje: de rolschaats werd in 1759 uitgevonden door een Vlaamse instrumentenmaker. Bij Club Lite kun je rondjes rijden op de hippiedeuntjes van Afternoon Delight. Voor de beginners is er eerst nog een workshop, zodat je de rest van de avond als een ware diva over de vloer kunt walsen. Rolschaatsen kun je voor €5 huren, maar die moet je wel even reserveren.
Zondag 2 april (19.30-23.00 uur)
Club Lite

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden