PlusNet open
Dit restaurant moet de nieuwe huiskamer van Bos en Lommer worden
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Abbey.
Abbey is er nog maar net, maar de zaak zit tot nu toe iedere avond ‘ramvol’, aldus eigenaar Roy Pannekeet (32). De drukte is voor hem geen verrassing, al blijft een nieuwe zaak altijd spannend. Voor hij het restaurant in Bos en Lommer opende, deed hij uitgebreid onderzoek naar wat de buurt wilde. “Er was een schreeuwende behoefte aan nieuwe horeca. Mensen misten een laagdrempelige huiskamer om te eten of een borrel te drinken.” Entree Abbey.
De naam van het restaurant verwijst naar het wereldberoemde album Abbey Road van The Beatles. Met zijn broer en vader bezoekt Pannekeet elk jaar Liverpool. Zijn vader is gek van de band, en een verwijzing kon niet uitblijven.
Vaste gezichten
Pannekeet doet het niet alleen: met kok en patissier Joeri Quax (30) en barista Jessy Russer (31) houdt hij de zaak draaiende. Er is expres gekozen voor vaste gezichten: als het goed is zijn de gasten dit ook. Af en toe komt er wel een toerist binnen, maar het grootste deel van de gasten komt uit de stad.
Op de kaart staat geen gerecht dat duurder is dan 20 euro. Zelf houdt Pannekeet van de hertenbiefstuk (€19) die nu op de kaart staat, maar ook aan vegetariërs is gedacht, met onder andere een risotto met pompoencrème (€14). Al het zoet wordt door de patissier zelf gemaakt: van de appeltaart en brownie (beide €4) tot de stukjes boterkoek die bij koffie en thee worden geserveerd.
Abbey
Admiraal de Ruijterweg 404
020 7780042
abbey.nl
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.