Weekendtips

Dit moet je dit weekend doen in Amsterdam

Het weekend staat voor de deur, en er is genoeg te doen. Dit zijn de pareltjes uit de Amsterdamse agenda.

Tijdens theaterfestival Secret Rooms in Volkshotel kan het er af en toe nogal Hair Peace Bed Peace aan toe gaan. Beeld Desiré van den Berg
Tijdens theaterfestival Secret Rooms in Volkshotel kan het er af en toe nogal Hair Peace Bed Peace aan toe gaan.Beeld Desiré van den Berg

Je neus achterna
De geur van Nutellawinkels kennen we maar al te goed, maar hoe zit het met de geuren van vroeger? Als opening van een tentoonstelling over 'verloren geuren' organiseert de VU een symposium waar experts niet alleen de geur van de maan nabootsen, maar bezoekers ook kunnen ervaren hoe het tijdens de Slag bij Waterloo geroken heeft.
Vrijdag 24 februari (14.45-17.00)
Hoofdgebouw VU, collegezaal KC.07

Carnval in Amsterdam
Het echte carnavalsgeweld blijft jaarlijks veilig onder de rivieren. Toch willen Amsterdamse clubs er best aan meedoen, al geven ze er wel een eigen draai aan. Zo wordt er in Roest en Claire dit jaar Braziliaans carnaval gevierd.
Vrijdag 24 en zaterdag 25 februari

Ja, Amsterdam doet voortaan ook vrolijk mee met carnaval. Beeld anp
Ja, Amsterdam doet voortaan ook vrolijk mee met carnaval.Beeld anp

Wat moet de man?
Wat is mannelijkheid anno 2017? Tegenwoordig moet je als man sterk zijn, maar ook gevoelig en zorgzaam. Je moet leiden, maar liever niet te dominant zijn. Hoe doe je dat en wat is de rol van 'de man' in onze samenleving? In Echte mannen, in De Balie, wordt erover gesproken met journalisten Jop de Vrieze, Arthur van ­Amerongen en Marcel van Roosmalen en publicist en politicoloog Mounir Samuel.
Vrijdag 24 februari (20.00)
De Balie

Politiek feestje
Normaal is Progress Bar een politiek geëngageerd dansfeest op kleine schaal, maar in het kader van driedaags cultuurfestival Sonic Acts vindt er een grote editie plaats in Paradiso, met onder andere Christ, Adamn Killa, An Ni, Coucou Chloé, DJ Earl en DJ Marfox.
Vrijdag 24 februari (23.00)
Paradiso

Ballet in de bibliotheek
Artistiek leider van de Junior Company en choreograaf Ernst Meisner komen samen met drie dansers naar de OBA in De Hallen om te laten zien hoe het er bij Het ­Nationale Ballet aan toegaat en hoe ze dagelijks balletles krijgen. Ook geven ze twee korte voorstellingen: het duet Embers en Ballet 101, waarin op humoristische en informatieve wijze verschillende balletposities worden belicht.
Zaterdag 25 februari (11.00-11.45)
OBA De Hallen.

Van je een en twee en pas de bourrée! Beeld Het Nationale Ballet
Van je een en twee en pas de bourrée!Beeld Het Nationale Ballet

Chocao Festival
Ga je te buiten aan chocolade, volg chocoworkshops en laat je bijpraten over de nieuwste cacaotrends. De Beurs van Berlage wordt het hele weekend omgetoverd tot een chocolawalhalla.
Ook de serieuze kanten van het bruine goud worden belicht: producenten komen vertellen over de werkomstandigheden. Kun je daarna mooi zonder gewetenswroeging dat extra bonbonnetje naar binnen proppen.
Zaterdag 25 en zondag 26 februari in de Beurs van Berlage

Dump Trump
Wat is een weekend zonder een protest? WG Kunst deed een oproep voor kunstenaars om werk te maken dat te maken heeft met het beleid van de nieuwe Amerikaanse president. De titel van de expo geeft aan wat de toon van kunstwerken is.
Zaterdag 25 en zondag 26 februari (13.00-17.00)
WG Kunst

Verschillende kunstenaars hebben werk over Trump gemaakt Beeld anp
Verschillende kunstenaars hebben werk over Trump gemaaktBeeld anp

Vurig Winterfeestje
Omdat de winter nu wel erg lang duurt, wordt zaterdag in het Noorderpark een winterfeestje georganiseerd. En dat wordt vurig: 's middags kun je met de andere bezoekers een houten sculptuur bouwen dat later in de hens wordt gestoken. Er worden fakkels gemaakt én de brandweer komt om advies te geven. Nog niet genoeg opgewarmd? Er is ook nog een jacuzzi en er treden verschillende bandjes op.
Zaterdag 25 februari (14.00)
Noorderpark

Open Club Deur
Woon je in de buurt van Canvas, De School of de Marktkantine, maar ben je er eigenlijk nog nooit binnen geweest? Zaterdagmiddag openen 21 Amsterdamse nachtclubs hun deuren voor buurtbewoners voor een korte tour en een drankje. Deze open dag is onderdeel van de Nacht voor de Nacht: waar je voor 15 euro bijna alle Amsterdamse clubs kunt bezoeken.
Zaterdag 25 februari (15.00-18.00)

Struin door het Volkshotel
Tijdens Secret rooms verandert het Volkshotel één keer per jaar in een groot podium waarop getalenteerde ­jonge en nieuwe theatermakers helemaal los kunnen gaan. In de lift kunnen bezoekers worden verrast met een mini­concert, of een groep acteurs volgen naar het dak. Er is livemuziek, theater, mime en gesproken woord. Voor een snelle maaltijd of een drankje is Werkplaats op de begane grond van het hotel de aangewezen plek.
Zondag 25 februari (13.00-22.00)
Volkshotel

Mocht je nou voor pampus liggen in één van de hotelgangen, dan kruip je gewoon naar een omliggende hotelkamer. Beeld Desiré van den Berg
Mocht je nou voor pampus liggen in één van de hotelgangen, dan kruip je gewoon naar een omliggende hotelkamer.Beeld Desiré van den Berg

Zet je hoornen bril op
In de bibliotheek van het chique Ambassade Hotel worden elke maand schrijvers geïnterviewd door bekende journalisten. Deze zondag wordt PC Hooft-winnaar Bas Heijne geïnterviewd door Abdelkader Benali.
Zondag 25 februari (15.00)
Ambassade Hotel

Flaneer door het Paleis
Wie altijd al eens door de gangen en balzalen van het Paleis op de Dam heeft willen huppelen moet dit weekend de kans grijpen. Bij hoge uitzondering kun je namelijk een tour door het statige gebouw krijgen van een stel jonge gidsen. En ja, je mag even zwaaien vanaf het balkon!
Zondag 25 februari (14.00)
Paleis op de Dam

Ja. er mag ook even gezwaaid worden vanaf het balkon! Beeld anp
Ja. er mag ook even gezwaaid worden vanaf het balkon!Beeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden