Schuimverslaggever Hans van der Beek. Beeld Artur Krynicki
Schuimverslaggever Hans van der Beek.Beeld Artur Krynicki

Dit moet een performance zijn. Dan is het nog erger

Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Grand Opening Party.

Het hotel bestond al, maar er is binnen flink geklust en daarom is het tijd to celebrate Park Hotel’s elegant next chapter. De dresscode is festive chic.

Meteen bij binnenkomst word ik opgevangen door de hotelmanager, inderdaad behoorlijk festive chic. Ze begeleidt mij graag naar de garderobe en ondertussen vraagt ze of ik iets meer wil weten over de geschiedenis van het pand?

Nou en of.

Het Park Hotel bestaat vanaf 1804 en sinds de Olympische Spelen hebben ze 189 kamers, maar nu is er dus een rebranding en ook een nieuwe naam, Park Centraal.

De bar heet voortaan Bar Claes, met ae, want het gaat om heritage en iconisch en historisch, en het klinkt ook chique. Dat is de ­message, en of ik een gin-tonic wil.

Nou en of.

Ze sluit keurig aan in de rij en ik pols of zij als hotelmanager niet een kort lijntje heeft met zo’n shaker. Natalia Álvarez Pereiro: “Nee. Iedereen in dit hotel is even belangrijk.”

Natuurlijk. Mijn fout.

Ik wandel rond en struikel over de spijs en drank, zoals alle openingen van Liran Wizman, de man achter Momo en elk hotel met een W of Sir in de stad.

Op twee blokken in een bijzaaltje dansen een man en vrouw in bijzonder strak latex. Dat moet flink broeien daarbinnen, ik heb even staan kijken.

In een andere hal staat weer een man achter een typemachine, zo’n ouderwetse. Hij tikt, en kijkt daar heel moeilijk bij.

Nu word ik in dit tijdsgewricht al buitensporig vaak aangesproken op mijn, nou ja, gewoon, pen + papier, dus zo’n joekel van een ­Triumph is hier helemaal een anachronisme.

Hebben ze die hier neergezet, op een zwarte statafel in de hal, gewoon, om de mensen he-le-maal gek te maken, om te beginnen die man nu met die holle blik in zijn ogen? Nee, daarvoor is zijn baardje te grijs. Dit moet een performance zijn.

Dan is het nog erger.

En inderdaad. David Mulder blijkt sneldichter. “Mensen vinden het geweldig. Van het geluid komen ze meteen in een nostalgische bui.”

Jongelui ook?

“Die snappen er geen hol van.”

In de kelder is karaoke, nog zoiets. Je kunt dan helemaal van deze tijd zijn, op elk feest is ergens wel een oude fotobooth of een karaokehoekje.

Deze is ook weer helemaal tiptop. Grote tafel met Perzisch tapijt, rood licht, een zangeres in tijgerprint en overal bakjes met pelpinda’s.

Het heet Jordaan Room. De bar is scheutig met pikketanissies. Als de polonaise rondjes op die tafel gaat lopen, grijpt iemand van de organisatie in.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl.

Wat Grand Opening Party
Waar Park Centraal, Stadhouderskade
Wie Liran Wizman, Bram van der Hoek, Yossi Eliyahoo, Natalia Álvarez Pereiro, Claire den Uyl, Uma van Hinte
Wanneer donderdag 19 september, 20.00 tot 24.00 uur\

Drank en spijs ****
Sfeer ***
Hans at waldorfsalade in een mini-wrap

Brandmanager Isabelle van Galen en hotelmanager Natalia Álvarez Pereiro:
Brandmanager Isabelle van Galen en hotelmanager Natalia Álvarez Pereiro: "189 kamers verbouwd, de lobby, alle public area's, dus we zijn hartstikke blij."Beeld Hans van der Beek
Patrick Verhulst (Amsterdam In Business), Mical Joseph (LXRY TV), lifestylecoach Claire den Uyl (
Patrick Verhulst (Amsterdam In Business), Mical Joseph (LXRY TV), lifestylecoach Claire den Uyl ("Echt waar. Een neef van mijn opa.") en executive assistent Carly Hubregtse.Beeld Hans van der Beek
Jefta den Dulk (Tele2) en Melvin Klink (Hearst) in de Jordaan Room. Liefhebbers? Klink:
Jefta den Dulk (Tele2) en Melvin Klink (Hearst) in de Jordaan Room. Liefhebbers? Klink: "Hé, ik ben hier gewoon voor een leuke borrel."Beeld Hans van der Beek
Margaux Black (creative) kreeg een getikte gedicht van David Mulder, sneldichter op een oude Triumph, voor al uw feesten. Beeld Hans van der Beek
Margaux Black (creative) kreeg een getikte gedicht van David Mulder, sneldichter op een oude Triumph, voor al uw feesten.Beeld Hans van der Beek
Uma van Hinte en Michael Foru, beiden model. Van Hinte:
Uma van Hinte en Michael Foru, beiden model. Van Hinte: "Dit is niet mijn eigen jurk, hoor."Beeld Hans van der Beek
De directie: Yossi Eliyahoo, Liran Wizman en Bram van der Hoek. Alweer een nieuw hotel, maar ditmaal geen W of Sir in de naam. Beeld Hans van der Beek
De directie: Yossi Eliyahoo, Liran Wizman en Bram van der Hoek. Alweer een nieuw hotel, maar ditmaal geen W of Sir in de naam.Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden