Tips

Dit mag je niet missen deze week

Knipper drie keer met je ogen en je mist zo een knalfeestje of een bijzondere pop-upbar. Geen nood: dit zijn de leukste activiteiten in Amsterdam van 26 tot en met 29 juni.

Ken je flippo's nog? Dan is het feestje TMF op donderdag vast helemaal jouw ding. Beeld anp
Ken je flippo's nog? Dan is het feestje TMF op donderdag vast helemaal jouw ding.Beeld anp

Homonologen
Zes jonge acteurs spelen een voorstelling over homoseksualiteit en jong en verliefd zijn, met muziek en in een klaslokaalsetting. De voorstelling moet laten zien dat liefde onvoorspelbaar is. Hoewel de voorstelling is gemaakt voor middelbare scholieren, wordt het eenmalig geopend voor al het publiek.
Maandag 26 juni (20.00)
Stroop

Volkstuintjes kijken
Tijdens de expositie Volkstuinen in Amsterdam in de Schatkamer van het Stadsarchief zijn talloze foto's te zien van Amsterdamse tuintjes in de afgelopen honderd jaar. Ook verzamelde het archief bijzondere brieven uit de Tweede Wereldoorlog van mensen die graag een oorlogstuintje wilden.
Tot en met 3 september, gratis
Stadsarchief

Volkstuin Hofwijck Beeld Bond van Volkstuinders/ Stadsarchief
Volkstuin HofwijckBeeld Bond van Volkstuinders/ Stadsarchief

Sterk staaltje Duitse cinema
Eens in de zoveel tijd organiseert het Ketelhuis, met onder andere het Duitsland Instituut en het Goethe-Institut een filmavond rondom een Duitse speelfim die weinig aandacht heeft gekregen. Deze dinsdag wordt het emotionele Jonathan vertoond, over een jongeman op het platteland, die verliefd wordt op de verpleegster van zijn stervende vader en de frictie die de familie ervaart als de vader uit de kast komt.
Het Ketelhuis (19.30)

De Staat van God
In de Stadsschouwburg wordt onder leiding van Michiel Schaap (De Hokjesman) op zoek gegaan naar welke rol religie in Nederland speelt. In ons land zijn steeds minder mensen gebonden aan een religie en toch speelt het een grote rol in de samenleving. Met korte colleges wordt het onderwerp van verschhillende kanten belicht.
Dinsdag 27 juni (19.30)
Stadsschouwburg

null Beeld anp
Beeld anp

Telkens Weer Het Dorp
Het is woensdag 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd en de laatste tweet voorstelinngen van Telkens Weer Het Dorp worden gespeeld. Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst brengen een muzikale hommage aan de grootmeester in Het Zonnehuis.
Woensdag 28 juni (15.00 en 20.15)
Het Zonnehuis

Leer dirigeren van de maestro zelve
Daniele Gatti, chef-dirigent van het Concertgebouworkest (zie filmpje) geeft deze week in het openbaar lessen in dirigeren aan een viertal studenten. Het is dé kans om te zien hoe zo'n grote orkestleider zijn kennis overbrengt. Er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar, maar je kan ook gewoon in je luie stoel blijven zitten. De masterclasses zijn namelijk ook te volgen via een livestream op Facebook.
Woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juni
Concertgebouw

Foute hitjes
Het is tegenwoordig heel bon ton om op een feestje een vreselijke hit van weleer op te zetten. Sterker nog: een festival is geen festival zonder een podium dat alleen maar 'guilty pleasures' draait. Tijdens nineties feestje TMF in Club Up hoor je niet alleen Spice Girls, 5ive en Robbie Williams, maar vliegen misschien ook flippo's en Break-Out!'s en Bacardi Breezers door de lucht.
Donderdag 29 juni (23.00-04.00)
Club Up

Down met Dolly
Wie donderdag langs bar-dancing Disco Dolly loopt en een rode loper, camera's en paparazzi ziet, hoeft niet raar op te kijken. Daar wordt namelijk een feest gegeven voor verstandelijk beperkten. Hitjes, karaoke, een verrassingsact én alcohol, dus onder de 18 kom je er niet in. Het feest is overigens wel echt exclusief voor verstandelijk beperkte Amsterdammers, en hun begeleiders.
Donderdag 29 juni (19.00-22.00)
Disco Dolly

null Beeld Disco Dolly
Beeld Disco Dolly

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden