Tips

Dit mag je niet missen deze week

Knipper drie keer met je ogen en je mist zo een knalfeestje of een bijzondere pop-upbar. Geen nood: dit zijn de leukste activiteiten in Amsterdam van 10 tot en met 13 juli.

Het Parool
Fotograaf Isabella Rozendaal portretteert Amsterdamse huisdieren Beeld Isabella Rozendaal
Fotograaf Isabella Rozendaal portretteert Amsterdamse huisdierenBeeld Isabella Rozendaal

Artist in residency in de Hortus Botanicus
Illustrator en kunstenaar Joost Stockhof sluit zich een week op in de Hortus Botanicus. Om onderdeel te worden van het botanische ecosysteem werkt en slaapt hij een week tussen de planten. Met een reeks pennentekeningen doet hij aan het einde van de week verslag van zijn bevindigen, maar geïnteresseerden kunnen hem de hele week aan't werk zien in de kassen en tuin.
Van 10 tot en met 16 juli in de Hortus Botanicus

Lucky Chops in het Amsterdamse Bostheater
De Amerikaanse band, opgericht in 2006, werd bekend door een YouTube-filmpje van een optreden in een metrostation in New York. De brassband speelt covers en zelf gecomponeerde nummers.
Maandag 10 juli om 21.00 uur in het Amsterdamse Bostheater

Hitklup 2017 - What's going on
Jaarlijks organiseert Het Parool een dansfeest in Paradiso. Dit jaar worden veel politieke (maar dansbare) nummers gedraaid. Denk aan Goodnight Saigon, Beautiful People en Respect. De avond wordt gepresenteerd door Leo Blokhuis en er zijn optredens Daniël Boissevain, Eric Corton, Frank Lammers en Loes Luca.
Dinsdag 11 juli van 20.00 tot 23.00 uur in Paradiso

Summer Breeze Latin Night
Voor één keer is de zomerse avond op het Westergasterras op dinsdag, vanwege de Fashion Week die daar gaande is. Maar dat betekent niet dat er minder om gedanst wordt. Je kunt workshops bijwonen of gewoon een lekkere cocktail drinken en genieten van de muziek.
Dinsdag 11 juli van 18.00 tot 1.00 uur bij het Westergasterras

null Beeld Floris Lok
Beeld Floris Lok

Idfa by Night
De hele week worden bij Pakhuis de Zwijger negen documentaires vertoond, die het Idfa hier speciaal voor geselecteerd heeft. De films gaan over culturen over de hele wereld van techno in Teheran, plastic in China en migranten in Noord-Afrika.
Elke (werk)avond (van 11 t/m 21 juli) om 22.00 uur voor Pakhuis de Zwijger

Ciske de Rat
Danny de Munk speelt tot en met 23 juli zijn laatste voorstellingen in Ciske de Rat. De zanger en acteur neemt voorgoed afscheid van de rol. De voorstelling die het afgelopen jaar door het hele land te zien was, sluit af in het DeLaMar Theater.
Verschillende data tot en met 23 juli in het DeLaMar Theater

Lees het interview met Danny de Munk: 'Ik herken veel in Hazes'

In de expositie zijn verschillende Amsterdamse huisdieren te zien Beeld Isabella Rozendaal
In de expositie zijn verschillende Amsterdamse huisdieren te zienBeeld Isabella Rozendaal

Expositie Animalia Amsterdam
In de PS van de Week staat elke week een foto van een Amsterdams huisdier. Alle foto's van fotograaf Isabella Rozendaal worden geëxposeerd in het Stadsarchief. Donderdag is de feestelijke opening en de presentatie van het fotoboek.
Donderdag 14 juli om 17.00 uur in het Stadsarchief

Lees ook: Isabella Rozendaal wil alle dieren van de stad op de foto

Comedytrain International Summer Festival
Komende weken staat het aanstormend, komisch talent op het podium van Toomler. Onder meer Alfie Brown, Drew Michael, Tom Rhodes en Hannah Gadsby staan op het podium. In het verleden trad Louis CK er eens op, dus misschien zie je een groot nieuwe comedytalent.
Tot en met 5 augustus in Toomler

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden