Tips

Dit mag je deze week niet missen

Een dag niet gefeest, is een dag niet geleefd. Vooruit, zo luidt het gezegde eigenlijk niet maar het gaat wel op voor een gemiddelde week in Amsterdam. Benieuwd naar doordeweekse events? Wij tippen ze hier.

Het Parool
In Carré wordt één van Neerlands grootste vedettes geëerd. Renée van Wegberg kruipt in de huid van List. Beeld anp
In Carré wordt één van Neerlands grootste vedettes geëerd. Renée van Wegberg kruipt in de huid van List.Beeld anp

Heb het leven lief
Over het wonderlijke leven van Liesbeth List was nog geen musical gemaakt - zonde als je het ons vraagt. Daar komt nu verandering in. In Carré wordt één van Neerlands grootste vedettes geëerd. Renée van Wegberg kruipt in de huid van List.
Maandag 2 oktober (20.00-23.00 uur), prijzen vanaf €16,-
Carré (Amstel 115-1)

Bye Bye Bajes
De voormalige Bijlmerbajes wordt omgetoverd tot een nieuwe stadswijk. Het is aan de ontwerpers van Oma en Lola landscape architects om het Bajes Kwartier te realiseren. Maar er waren meer plannen ingediend. Welke? Die worden vanaf vandaag tentoongesteld in de expositie Bye Bye Bajes.
Van 2 oktober t/m 29 oktober, gratis
Voorgebouw voormalige Bijlmerbajes (H.J.E. Wenckebachweg 48)

Zo moet het Bajes Kwartier er in de toekomst uitzien. Welke plannen vielen af? Beeld Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM
Zo moet het Bajes Kwartier er in de toekomst uitzien. Welke plannen vielen af?Beeld Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM

Klassiek versus naturel
Het kan je haast niet ontgaan zijn: natuurwijnen zijn je van het. Maar wanneer noem je iets eigenlijk een natuurwijn? En hoe proef je het verschil? Of beter nog: proef je het verschil met een 'normale' wijn überhaupt wel? Je kunt het testen tijdens de proeverij van de Wester Wijnfabriek.
Dinsdag 3 oktober (20.00 tot 21.30 uur), €15,00
Wester Wijnfabriek (Pazzanistraat 10)

FuckedUp Nights, 10e editie
We maken allemaal fouten en soms is het fijn om te horen dat je geen mislukkeling bent als dingen niet lopen zoals je dat hoopt in je carrière. Bij FuckedUp Nights vertellen mensen over hun fouten, en wat die opgeleverd hebben. Dit keer onder andere een ondernemer die na lang twijfelen eindelijk de advocatuur verliet, een schrijver die een boek schreef dat nooit het daglicht heeft gezien én een trainer die ervan droomt cabaretier te worden.
Woensdag 3 oktober, 20.00 - 22.00 uur, €6,42
Lab 111, Arie Biemandstraat 111

null Beeld Wester Wijnfabriek
Beeld Wester Wijnfabriek

Aapjes kijken
Het is dierendag! Het perfecte excuus om weer eens naar Artis te gaan. Nadat je je goudvis een extra kasteel hebt gegeven en je kat wat natvoer uit een zakje met een sjieke poes hebt gevoerd, uiteraard. Naast olifanten, luipaarden en apen paradeert er sindskort ook een babyzebra door de Amsterdamse dierentuin, of die op dierendag ook naar buiten komt is nog de vraag, maar anders zijn er genoeg andere activiteiten.
Woensdag 4 oktober (09.00 - 18.00 uur)
Artis (Plantage Kerklaan 38-40)

Theater tijdens de staking
Terwijl basisschoolleraren het werk donderdag neerleggen in hun strijd om een beter salaris, beklimt cabaretier Micha Wertheim de planken. Met zijn kindervoorstelling De Hik speelt hij deze ochtend in De Kleine Komedie. 'Kinderen moeten onder schooltijd stilzitten en hun mond houden. Als dat vanwege de staking niet op school kan, dan moeten de kinderen maar naar het theater komen,' aldus de theatermaker.
Donderdag 5 oktober (11.00 uur), €11,50
De Kleine Komedie (Amstel 56 -58)

Micha Wertheim zal voorlezen uit zijn 'nooit bekroonde en zwaar ondergewaardeerde' kinderboek De Hik Beeld Gijsbert Hanekroot
Micha Wertheim zal voorlezen uit zijn 'nooit bekroonde en zwaar ondergewaardeerde' kinderboek De HikBeeld Gijsbert Hanekroot

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden