Tips

Dit mag je deze week niet missen

Het is misschien niet de wildste tijd van het jaar, maar ook dat is zo nu en dan best fijn: dit zijn de tips voor een heerlijk rustig weekje Amsterdams genieten.

Het Parool
Wat is jouw ultieme pindakaasdroom? Beeld Pindakaaswinkel
Wat is jouw ultieme pindakaasdroom?Beeld Pindakaaswinkel

Tamboerijn en de hoofdtooi
Een eeuw geleden werd Wim Sonneveld geboren en dat was in oktober vorig jaar reden voor een expositie over zijn leven. Foto's van verschillende fotografen tonen het gaan en staan van Sonneveld en een aantal persoonlijke spullen (het boordje van zijn type Frater Venatius, een van de hoedjes die hij droeg bij het nummer Josefien) staan in De Bazel opgesteld. Deze week zijn ze voor het laatst te zien, daarna sluit de expo.
De expo van het Maria Austria Instituut is gratis te bezoeken.

Smikkelen, niet sharen
Ecopatisserie Sticky Fingers biedt een slow tea: uitgebreid eten en drinken met je gezelschap zonder dat je tafelgenoot - of jijzelf - wordt afgeleid door een mobiele telefoon. Bij de slow tea kun je je telefoon in een kluisje op tafel stoppen. De bediening neemt het sleuteltje mee. Zo is het makkelijker om echte aandacht voor elkaar en voor de hapjes te hebben.
De slow teas - met onder andere quiches, sandwiches, taartjes en muffins - zijn te boeken tussen 12.00 en 17.00 uur, vanaf €19,50 per persoon.

Omdat Sticky Fingers ook wel begrijpt dat mensen graag herinneringen vastleggen - de roze muur is populair bij bloggers - ligt op tafel een polaroidcamera zodat je toch foto's kunt maken. Van je gezelschap, of de mooie taartjes. Beeld Sticky Fingers
Omdat Sticky Fingers ook wel begrijpt dat mensen graag herinneringen vastleggen - de roze muur is populair bij bloggers - ligt op tafel een polaroidcamera zodat je toch foto's kunt maken. Van je gezelschap, of de mooie taartjes.Beeld Sticky Fingers

Lekker smeren
De Pindakaaswinkel in de Czaar Peterstraat viert op woensdag de Nationale Pindakaasdag met het in vervulling laten gaan van 'bijzondere pindakaasdromen'. Vorig jaar beet de zaak de spits af met het weggegeven van gratis ontbijtjes, dit keer pakken ze het dus iets groter aan. Dromen kunnen in het evenement op Facebook achtergelaten worden. Wordt jouwes niet uitgekozen? Wees niet getreurd, iedereen die een pot pindakaas koopt krijgt er sowieso een kleintje bij.
Woensdag 24 januari
De Pindakaaswinkel (Czaar Peterstraat 169)

null Beeld -
Beeld -

Boeken om bij weg te dromen
Boekwinkel Taschen, snoeptrommel voor de liefhebbers van koffietafelboeken, houdt een grote uitverkoop. De winkel - gespecialiseerd in boeken over kunst, fotografie, mode, lifestyle en architectuur - verkoopt de inkijkexemplaren en licht beschadigde boeken de komende dagen met 50% tot 75% korting. Voor de gelegenheid is de winkel nog langer open ook: je kan je slag slaan tot 20.00 uur.
Donderdag 25 januari t/m zondag 28 januari
Taschen Amsterdam (P.C. Hooftstraat 44)

Taschen Beeld anp
TaschenBeeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden