Lijstje

Dit kun je met de kinderen doen tijdens de lerarenstaking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari staken leerkrachten voor meer geld in het onderwijs en blijven basisscholen dicht. Thuis zitten hoeft gelukkig niet: musea en andere locaties in Amsterdam organiseren speciale acties voor kinderen.

Kinderen mogen gratis naar het Scheepvaartmuseum. Beeld ANP
Kinderen mogen gratis naar het Scheepvaartmuseum.Beeld ANP

Extra programmering in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft in verband met de lerarenstaking extra onderdelen aan de programmering toegevoegd. Voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er rondleidingen langs de hoogtepunten van het museum. Kinderen krijgen een potlood, een papiertje, een homp klei en een kanon mee om de ontdekkingstocht te volbrengen.

Naast deze rondleiding zijn er nog drie mogelijkheden voor kinderen om de stakingsdagen goed door te komen. Zo kun je bijvoorbeeld leren tekenen als Rembrandt en alles leren over de Gouden Eeuw.
Rondleidingen en activiteiten om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur

Gratis naar het Scheepvaartmuseum

Ook het Scheepvaartmuseum heeft voor de stakingsdag een speciaal programma samengesteld. Ga naar de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water, teken mee aan het poolpanorama of vraag alles wat je wil weten aan over het VOC-schip aan een van de museumdocenten. Kinderen tussen de 4 en 17 jaar mogen gratis naar binnen, onder begeleiding van een volwassene.
09.00-17.00 uur

Vliegen door klimrekken in Monkey Town

Een dag bewegen in plaats van in de klas zitten is natuurlijk altijd een goed idee. Bij Monkey Town kun je apenkooien, trampolinespringen, op de lucht in op luchtkussens of verstoppertje spelen in de ballenbak. Er zijn vestigingen in Amsterdam en in Diemen.
9.00-18.00 uur. Kinderen tot 4 jaar €4,95 tot 11.30 uur

Verlaagde toegangsprijzen Artis en Micropia

Een bacterie of alg kweken? Of lekker rondlopen tussen de dieren? Artis en Micropia hebben op de stakingsdagen de toegangsprijzen voor kinderen en studenten verlaagd. Ook kun je een ruimtereis maken of in de botanische ruimte een knutselwerk bouwen.
9.00-17.00 uur

Extra voorstelling Lampje

Bij theater De Krakeling steunen ze de leraren in hun staking. Kinderen verdienen volgens het theater alle aandacht in het onderwijs. Om die reden zijn op 30 en 31 januari extra voorstellingen in de ochtend en middag. De voorstelling Lampje is gebaseerd op het gelijknamige prijswinnende kinderboek en gaat over de avonturen van een dochter van een vuurtorenwachter. Entree kost tien euro.
Lampje is beide dagen om 10.00 uur te zien en 12.45 uur alleen op 31 januari

Gratis naar het Muiderslot

Schoolkinderen kunnen donderdag en vrijdag gratis naar het Muiderslot in Muiden. Het kasteel, ook wel ‘Amsterdam Castle’ genoemd, organiseert voor leerlingen tussen zes en twaalf jaar activiteiten met opdrachten in het kasteel. Ook kan er een workshop gevolgd worden waarin leerlingen leren hoe ze van hun juf of meester een echte ridder kunnen maken. Voor materialen en inspiratiebronnen zorgen de mensen van het Muiderslot.
10.00-17.00 uur

Gratis naar lichtinstallatie Skalar

Toe aan een beetje cultuur? Kinderen tot achttien jaar kunnen donderdag en vrijdag gratis naar kunst- en lichtinstallatie Skalar in de Gashouder. Er zijn op beide dagen twee shows om 10.00 en om 11.45 uur. Skalar is een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunststudio Whitevoid, Westergas en Audio Obscura.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden