Tips

Dit kun je deze week doen in de stad

Knipper drie keer met je ogen en je mist zo een knalfeestje of een bijzondere pop-upbar. Geen nood: dit zijn de leukste activiteiten in Amsterdam van deze week.

Wie op maandag alle dertien schermen vol Cate Blanchett wil zien moet goed de ogen openhouden. Beeld anp
Wie op maandag alle dertien schermen vol Cate Blanchett wil zien moet goed de ogen openhouden.Beeld anp

Kijk je wijzer over nepnieuws
De grenzen tussen nieuws, advertenties en nepnieuws zijn online verdwenen; het wordt steeds moeilijker om ze te onderscheiden. Tijdens de avond wordt eerst een documentaire vertoond waarna columnist en wetenschapper Enis Odaci en docent Maatschappijleer Halil Karaaslan in discussie gaan met de aanwezigen over vragen als: hoe herken je nepnieuws, wat zijn de gevaren van het verschijnsel en welke rol speel je zelf in de verspreiding
Maandag 12 juni van 19.00 tot 22.00 uur in NoLimit

Dertien keer Cate Blanchett in Manifesto
De filminstallatie van Julian Rosefeldt is gebaseerd op geschriften en kunstenaarsmanifesten. Actrice Cate Blanchett vertolkt in dertien verschillende personages de manifesten van verschillende kunststromingen als de futuristen, dadaïsten en Dogma 95. De installatie bestaat uit dertien schermen waarop Blanchett te zien is als poppenspeler, nieuwslezer, fabrieksarbeider en dakloze.
Maandag 12 juni op verschillende tijden in Casco Amsterdam (ook op andere dagen te zien)

Hoe word je een spion?
De klassieke James Bond-spion is verworden tot een slimme data-analist die zijn weg kent in de krochten van het internet. Een panel met onderzoekers gaat in op vragen als hoe de zeeën aan informatie worden geanalyseerd, hoe dreiging wordt vastgesteld en welke psychologische en fysieke capaciteiten je nodig hebt om vandaag de dag spion te worden.
Dinsdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur in Spui25

Multi-culti films bij Cineblend Festival
Het Ketelhuis, Tolhuistuin, Pakhuis de Zwijger en Jungle Amsterdam staat anderhalve week lang in het teken van culturele diversitieit. Tijdens het filmfestival worden films en documentaires vertoond over subculturen en over de processen van erbij horen of buiten gesloten worden.
Van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 23 juni op verschillende locaties

Is kluizen kraken nog een spionnen activiteit? Beeld anp
Is kluizen kraken nog een spionnen activiteit?Beeld anp

Olifantenpret in Artis
Wie vrolijk getrompetter wil horen, moet woensdag naar Artis. Dan mogen de olifanten namelijk voor het eerst rondbanjeren in hun nieuwe, grotere verblijf. De twee Aziatische olifantenkoeien én kalfje Sanuk hebben niet alleen veel meer ruimte, maar kunnen nu ook zwemmen.
Vanaf woensdag 14 juni in Artis

Smul mee van de Java Iftar
365 dagen lang blijft filmmaker Marnix in zijn eigen straat, de kilometer lange Javastraat. Maandelijks organiseert hij daar een soepmaaltijd, maar vanwege Ramadan is dat deze keer een 'Java Iftar'. De grote maaltijd begint als de zon onder is, na een dag vasten. Vast je niet? Marnix daagt iedereen uit om het een dagje te proberen. Hij en zijn buurman Rein doen naar eigen zeggen in ieder geval mee.
Woensdag 14 juni van 21.00 tot 23.59 uur, Strong Food, Javastraat 30

null Beeld anp
Beeld anp

Smul elders van de Iftar
Vind je de Javastraat een beetje te ver weg, maar wil je wel een lekkere maaltijd tijdens de ramadan? Bekijk dan hier de vijf culinaire tentjes die Amsterdams-Marokkaanse chefkok Hamza Alami Het Parool tipte.
De gehele ramadanperiode, verschillende locaties

Volgens traditie wordt de vasten gebroken met dadels. Beeld anp
Volgens traditie wordt de vasten gebroken met dadels.Beeld anp

De zomerkomedie van het DeLaMar
Tjitske Reidinga, Peter Blok, Dick van den Toorn, Guy Clemens en Wendell Jaspers spelen dit jaar in de zomervoorstelling van het DeLaMar Theater. De voorstellinge 'Geen paniek!' gaat over een groep acteurs voor en achter de schermen. Natuurlijk gaat er van alles mis, zijn er geheime relaties en stort het decor in elkaar.
Vanaf 15 juni in het DeLaMar Theater op verschillende dagen tot en met 23 juli

The Walter Woodbury Bar bestaat 3 jaar
Walter's in de Javastraat bestaat 3 jaar en dat wordt gevierd met burgers en bier. Ook kun je een nieuwe haring happen van The Walrus & The Carpenter.
Donderdag 15 juni om 17.00 uur in The Walter Woodbury Bar

Tjitske Reidinga in de zomerproductie van vorig jaar Beeld anp
Tjitske Reidinga in de zomerproductie van vorig jaarBeeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden