Dit kan je - zonder uitnodiging - doen tijdens de Fashionweek

Tot de mode incrowd horen is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig valt er tijdens de Amsterdam Fashionweek die donderdag begint ook meer dan genoeg te beleven zonder uitnodiging.

Het Parool
Zonder uitnodiging kom je de show van Bas Kosters niet binnen, maar buiten valt er vast genoeg te zien. Beeld Fashionweek Bas Kosters
Zonder uitnodiging kom je de show van Bas Kosters niet binnen, maar buiten valt er vast genoeg te zien.Beeld Fashionweek Bas Kosters

Mensen kijken

Toegegeven, zonder uitnodiging kom je op de eerste dag van de modeweek niet erg ver. Das Leben am Haverkamp, Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum en Bas Kosters verzorgen de openingsshows en daar is een uitnodiging toch echt een vereiste. Buiten blijven en mensen kijken kan natuurlijk altijd en zal met zo'n line-up een feest voor het oog zijn. Nu maar hopen dat het weer een beetje meezit.

Fashion Lab

Kijk je liever naar jong talent? Dan moet je bij de Fashion Lab shows zijn. Daar krijgen veelbelovende modeontwerpers de kans zich te presenteren op de catwalk. Naast Fashion lab, waarbij twee modetalenten samen hun ontwerpen presenteren in één show, is er ook Fashion lab Pro: een catwalkshow voor gevorderde talenten die individueel showen. Wel even vooraf een kaartje (vanaf €17,50) kopen.

Vrijdag 14 juli zijn dit:
14.00 - 14.30 Merel van Glabbeek + Reconstruct
17.30 - 18.00 Sophia Bentoh + Sunanda Chandry Koning
20.15 - 20.45 Atelier. + Stavreva Kreator

Zaterdag 15 juli zijn dit:
12.00 - 12.30 Sterre Troquay + Juliëtte Heijnen
15.30 - 16.00 Boaz van Doornik + Liesbeth Sterkenburg
18.00 - 18.30 Schepers Bosman (Pro)
20.00 - 20.30 Botter (Pro)

Zondag 16 juli zijn dit:
14.00 - 14.30 Jenneskens + Maaike van den Abbeele
17.00 - 17.30 Ajbilou | Rosdorff + M.E.N.

Amsterdam maakt er wat van

Kleding die niet is verkocht op Koningsdag - en anders werd weggegooid - is verzameld en aan zes afgestudeerde ontwerpers van het Rietveld en Amfi gegeven. Onder begeleiding van Hans Ubbink, Niels Klavers en Peter Leferink maken zij er nieuwe sets van. Het resultaat is op zondag van 20.00 tot 21.00 uur te bewonderen tijdens de catwalkshow in het Transformatorhuis. Een kaartje kost €17,50.

Kleding die op de vrijmarkt niet is verkocht -en anders werd weggegooid- is verzameld, uitgezocht door zes ontwerpers en verwerkt tot nieuwe designs. Beeld anp
Kleding die op de vrijmarkt niet is verkocht -en anders werd weggegooid- is verzameld, uitgezocht door zes ontwerpers en verwerkt tot nieuwe designs.Beeld anp

Political Catwalk

Move over Doutzen. Op zondag is de catwalk niet het domein van modellen, maar van tien politici. Eerste- en Tweede Kamerleden, leden van de Provinciale-Staten van Noord-Holland, Amsterdamse gemeenteraadsleden en politici van het stadsdeel West hebben de afgelopen dagen vast flink geoefend op hun perfecte loopje. Zij showen namelijk de ontwerpen die twintig jongeren voor hen maakten onder leiding van modeprominenten als Sepehr Maghsoudi en Bas Kosters.
Zondag 16 juli, 12.00 - 13.30 uur in de Gashouder

Get your Wintour on

Wil je je toch vooral even Anna Wintour wanen en met grote zonnebril, chagrijnig voor je uit kijken terwijl er tal van modellen langs je paraderen? Bij deze grotere shows in de Gashouder zit je goed. Mits je een kaartje koopt natuurlijk.

Zaterdag 15 juli
14.00 - 14.45 House of Byfield
17.00 - 17.45 Trinhbecx
21.00 - 21.45 Dennis Diem

Zondag 16 juli
15.30 - 16.15 Jan Cerny
21.00 - 21.45 Maison The Faux

Zonnebril? Check. Strakke blik? Check. Front row? Bijna check. Beeld anp
Zonnebril? Check. Strakke blik? Check. Front row? Bijna check.Beeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden