PlusMijn Amsterdam

Dit is het Amsterdam van presentator Geraldine Kemper

In de rubriek Mijn Amsterdam vertelt elke week een (on)bekende Amsterdammer over zijn of haar favoriete plekken in de stad. Deze week: BNN-presentator Geraldine Kemper (27).

Geraldine Kemper: 'Ik heb allemaal opblaasdieren waarop ik lekker kan dobberen' Beeld Carly Wollaert
Geraldine Kemper: 'Ik heb allemaal opblaasdieren waarop ik lekker kan dobberen'Beeld Carly Wollaert

BNN-presentator Geraldine Kemper is opgegroeid in Volendam en verhuisde acht jaar geleden naar Amsterdam. Voor haar werk reist ze veel, maar hoe brengt ze de zomer door in haar eigen stad?

Favoriete festival

"Georgies Wundergarten op Ruigoord. Het ziet er altijd prachtig uit en je kunt er ­heerlijk ronddwalen. Dit jaar had ik met vrienden een eigen stage met Het Syndicaat, een creatief collectief waarmee we af en toe feestjes geven. Een ander leuk festival op Ruigoord is trouwens Landjuweel. Echt magisch."

Favoriete Amsterdammer

"Eberhard van der Laan. Hij heeft zo'n groot hart en zoveel passie. Amsterdam is zijn alles, dat vind ik heel mooi. Het interview in Zomergasten was heel bijzonder,
ik heb een paar keer moeten huilen."

Beste restaurant

"MOS op het IJdok. Dat is echt een avondje uit. Het liefst ga ik er vroeg heen om een lange avond te tafelen. De wijnen zijn ­er fantastisch, net als de service. De ­mensen die er werken vertellen met veel passie over de producten die worden geserveerd."

Mijn buurt

"Westerpark. Een fijn buurtje dat vaak verandert door nieuwe zaakjes. Maar ik ben niet per se heel erg gehecht aan de buurt. Ik ben nu op zoek naar een nieuw huis, dat zou ook zomaar in Oost kunnen zijn."

Hugo de Grootplein (buurt Westerpark) Beeld Carly Wollaert
Hugo de Grootplein (buurt Westerpark)Beeld Carly Wollaert

Favoriet vervoersmiddel

"Ik schaam me er een beetje voor, maar ik heb dus een scootertje. Het voelt af en toe niet zo goed, want het is niet echt bevorderlijk voor het milieu. Maar ik vind het een fijn vervoersmiddel voor als ik naar een afspraak aan de andere kant van de stad moet. Ik ben nu wel op zoek naar een elektrisch alternatief."

Lekkerste ijssalon

"Monte Pelmo in de Jordaan. Als het ­lekker weer is, loop ik daar vaak nog even langs voor een ijsje. Meestal eentje met chocolade."

IJssalon Mone Pelmo Beeld Carly Wollaert
IJssalon Mone PelmoBeeld Carly Wollaert

De stad ontvluchten

"Dan ga ik het liefst naar het strand van Wijk aan Zee. Of ik ga naar mijn moeder in Volendam."

Favoriete club

"De School. Je kunt daar echt doen wat je wilt en heerlijk verdwalen. Het is een club waar je een heel weekend kunt doorbrengen. Dan ga je weer even eten, dan weer dansen of juist in de tuin chillen. Perfect."

Koelste plekje

"Het Stenen Hoofd. Dat is in de buurt en je kunt er heerlijk zwemmen. Als het warm is in Amsterdam heb ik het echt wel nodig om een beetje af te koelen. Ik heb allemaal opblaasdieren waarop ik lekker kan ­dobberen. Je kunt er ook nog barbecueën ­zonder dat mensen boos worden."

Het Stenen Hoofd Beeld Carly Wollaert
Het Stenen HoofdBeeld Carly Wollaert

Beste plek bij regen

"Thuis op de bank met Netflix aan. Als het regent, ga ik liever niet de deur uit."

Lekkerste zomerdrankje

"Gewoon een ijskoud biertje."

Mooiste zomerherinnering

"Het eerste jaar dat ik naar het Fusion Festival in Duitsland ging. We waren daar vier jaar geleden voor het eerst en het is echt het vetste festival dat er is. Het is op een oude Russische vliegbasis en de aan­kleding is geweldig. Het is wel lastig om aan een kaartje te komen, want je moet als vriendengroep worden ingeloot."

Mooiste fontein

"Het is misschien niet echt een fontein, maar het waterwerk op het Haarlemmerplein vind ik leuk. Als het warm is, zie je daar altijd kinderen spelen. Heel schattig. De drinkfonteintjes in het Westerpark vind ik trouwens ook heel prettig als ik aan het hardlopen ben."

Een zwoele zomeravond met

"Mijn vriendje Paul. Dan eten we ergens buiten de deur. Of we gaan varen met een vriend van ons. Die heeft een bootje en we mogen vaak met hem mee."

Favoriete park

"Het Westerpark. Daar woon ik lekker dichtbij en ik vind het een heel fijne plek. Je mag er nog overal barbecueën. Meestal zit ik op het grote veld, waar je veel zon hebt."

Westerpark Beeld Carly Wollaert
WesterparkBeeld Carly Wollaert

Mooiste lied over Amsterdam

"Amsterdam van Kris De Bruyne van de Old Amsterdamreclame. Misschien een beetje gek om een reclamelied te noemen, maar het verwoordt precies het gevoel dat ik zelf bij Amsterdam heb. En natuurljk Dapp're strijders, het Ajaxlied. Dat ken ik al van jongs af aan."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden