Tips

Dit is deze week te doen in Amsterdam

In Amsterdam hoeft niemand zich te vervelen. Sterker: er wordt zoveel georganiseerd dat je door de bomen het bos niet ziet. Wekelijks gaat de redactie op zoek en selecteert het beste uit de (culturele) agenda.

Het Parool
Er lopen genoeg jonge deernes rond tijdens Club Oostpool. Beeld Nienke Remmerswaal
Er lopen genoeg jonge deernes rond tijdens Club Oostpool.Beeld Nienke Remmerswaal

Amsterdams Kleinkunst Festival
Het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt afgetrapt met een jubileumavond, het festival bestaat namelijk 30 jaar. In het DeLaMar Theater treden oud-winnaars op van de AKF Sonneveldprijs, waaronder Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Speelman & Speelman en Louise Korthals.
Maandag 3 april, DeLaMar Theater, 20.00 uur

Minifestival in de Stadsschouwburg
Toneelgroep Oostpool neemt voor negen dagen de Stadsschouwburg over en speelt voorstellingen als Angels in America, Een Meeuw en Bromance.
Voor een avond organiseert de toneelgroep ook 'Club Oostpool', een avond vol kleine performances in verstopte kamertjes, een korte dansvoorstelling in een hoek, een intieme ontmoeting met een acteur in een darkroom, een meditatiesessie en een feest na afloop.
Maandag 3 april, Stadsschouwburg (20.30-00.30)

Zet je eigen piercing
Zijn avondvullende theaterprogramma's een beetje te highbrow? Dan kun je op een maandagavond ook een workshop piercings zetten volgen, bij PiercingWorks in de Reguliersbreestraat. Je moet je even inschrijven, maar na de workshop kun je al je ledematen naar hartelust volhangen met ijzeren ringetjes.
Maandag 3 april, PiercingWorks (16.00-22.00)

Maak het nou niet meteen te bont tijdens de pierceworkshop Beeld anp
Maak het nou niet meteen te bont tijdens de pierceworkshopBeeld anp

Proef Amsterdams nieuwste biertje
De bieren van Poesiat & Kater, de jongste brouwerij van de stad, zijn dinsdagavond te proeven bij bierbar Craft & Draft. Iedere eerste dinsdag van de maand komt een brouwer langs met drie verschillende bieren om te proeven. Poesiat & Kater in Oost brouwt onder meer de Van Vollenhoven Stout, naar eeuwenoud, origineel recept.
Dinsdag 4 april (20.00-22.00)
Craft & Draft

Tulpen uit Amsterdam
Als de lente komt staan de tulpen in bloei. Deze week start het Tulpenfestival in Amsterdam. Dat heeft niet heel veel om het lijf: op verschillende locaties zijn gewoon heel veel tulpen geplant. Toch zijn er plekjes die het waard zijn even te bezoeken, zoals het dak van Nemo. Dat wordt gevuld met bloemen in alle kleuren van de regenboog.
Tot en met 15 april
Verschillende locaties

Door de hele stad kom je deze week tulpen tegen. Beeld anp
Door de hele stad kom je deze week tulpen tegen.Beeld anp

Grote Formatieshow in de Balie
Om de gang van zaken rond de kabinetsformatie een beetje inzichtelijk te maken organiseert De Balie De Grote Formatieshow. Experts komen vertellen hoe een formatie in zijn werk gaat: hoe kom je tot een coalitie, hoe ziet het krachtenveld van de Nederlandse politiek eruit en hoe voer je goede onderhandelingen?
Woensdag 5 april (20.00-22.00)
De Balie

Massages op muziek
Vandaag start het World Minimal Music Festival. En dat is meer dan een paar avondjes compleet beneveld spacen op minimale, electronische bliepjes. In het Muziekgebouw aan 't IJ zijn dagelijks live minimalconcerten, colleges over de aantrekkingskracht van repetitieve muziek én er is steevast een after. Tijdens die afters kun je je trouwens laten masseren óp de beat van de muziek. Echt waar.
Woensdag 5 t/m zondag 9 april
Muziekgebouw aan 't IJ

Verveel je te pletter
Met al deze tips hoef je je natuurlijk geen moment te vervelen. Maar is dat wel goed? Walter Benjamin schreef dat 'verveling voor de geest is, wat slaap voor het lichaam is'. Komen we tegenwoordig nog wel aan verveling toe? Of is de continue stroom van activiteiten en drukte wellicht juist een vorm van verveling? Dat en meer wordt besproken met filosoof Awee Prins tijdens de filosofische talkshow De Idee.
Woensdag 5 april (20.00 uur - 22.30 uur)
De SSBA Salon

Als je nou tijdens het World Minimal Music Festival denkt: een massage op de dansvloer gaat me wat ver, dan kun je het natuurlijk ook gewoon bij een drankje laten. Beeld Franc¿oise Bolechowski
Als je nou tijdens het World Minimal Music Festival denkt: een massage op de dansvloer gaat me wat ver, dan kun je het natuurlijk ook gewoon bij een drankje laten.Beeld Franc¿oise Bolechowski

Temptation kijken op groot scherm
Na een succesvol Nederlands-Vlaams comebackseizoen in 2016, waarin we onder andere leerden dat vreemdgaan in België scheefpoepen wordt genoemd, is het negende seizoen nu zo in trek dat een Amsterdams conceptbureau de aflevering van 6 april live wil vertonen voor een groot publiek. Waar het gaat plaatsvinden is onduidelijk. Hou daarvoor het event in de gaten.
Donderdag 6 april (20.00) gratis
Locatie onduidelijk

Nóg meer donuts
Ben je al donutmoe na de opening van Dunkin' Donuts twee weken terug? Nee? Mooi, want de Amerikaanse donutketen opent meteen nieuwe vestiging, waar dit keer de eerste vijftig bezoekers een jaar lang gratis donuts winnen.
Donderdag 6 april (07.00)
Damstraat 15

Welke Temptationrelatie haalt het niet? Beeld RTL
Welke Temptationrelatie haalt het niet?Beeld RTL

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden