PlusNet open

Dit is de &C Store van Chantal Janzen op de Van Wou

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: winkel en koffiecorner &C.

Fidessa van Rietschoten
In lijn met het tijdschrift en het digitale platform voert de kleur roze in &C Store de boventoon. Beeld Tammy van Nerum
In lijn met het tijdschrift en het digitale platform voert de kleur roze in &C Store de boventoon.Beeld Tammy van Nerum

Alsof je het tijdschrift &C binnenstapt. Dat was ook het doel, aldus storemanager Iris Hurenkamp (27). De winkel en koffiecorner &C Store aan de Van Woustraat opende vorig weekend zijn deuren. Alle facetten van het merk 'Chantal Janzen' zitten nu onder één dak.

De redactie zat twee maanden geleden al achter in het pand, terwijl een groot roze plakkaat aan de voorzijde de werkzaamheden in de winkel en koffiecorner verhulde.

Nieuwsgierig
Eenmaal binnen worden de twee werelden gescheiden door een transparante, glazen wand. Hurenkamp geeft uitleg: "Een redactie zit altijd achter gesloten deuren. Wij zijn nieuwsgierig wie onze lezeressen zijn en willen ze uitnodigen een kijkje in de keuken te nemen."

Dat &C Store inspeelt op koffiedrinkende vrouwen die in de Pijp wonen en actief zijn op Instagram moge duidelijk zijn. In lijn met het tijdschrift en het digitale platform voert de kleur roze in &C Store de boventoon. Sieraden en interieuraccessoires worden afgewisseld met kleding van merken, zoals het Deense Résumé en &C Collection by Chantal dat Hurenkamp samen met Janzen ontwierp.

Hebbedingetjes
Hurenkamp: "Het zijn hebbedingetjes die Chantal zelf ook leuk vindt." Deze hippe snuisterijen komen via de &C Talent Foundation, een initiatief dat jonge ontwerpers een steuntje in de rug biedt, of uit Parijs.

&C Store
Van Woustraat 59
www.andcmedia.nl

Dichter bij huis zijn er ontwerpplannen met de overburen, fietsmerk Veloretti. Een roze fiets? Hurenkamp lachend: "Die kans is zeer groot."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden