Dit grachtenpand is het duurste Amsterdamse huis ooit op Funda

Het is het duurste Amsterdamse huis (of eigenlijk twee) dat tot nu toe ooit op Funda heeft gestaan: Herengracht 518 en Keizersgracht 633. Het dubbele grachtenpand staat sinds dit weekend te koop voor bijna 15 miljoen euro.

Een fraaie tuin verbindt de twee panden. Beeld Funda
Een fraaie tuin verbindt de twee panden.Beeld Funda

'Unieke kans om twee rijksmonumenten te kopen waarvan de tuinen met elkaar verbonden zijn zodat men over een eigen fraai aangelegd stadspark beschikt,' zo staat er in de advertentie op de huizensite. De prijs? 14.950.000 euro. Volgens Funda is dit het duurste huis dat ze in jaren op de site hebben gehad.

Het gaat om een rijksmonumentaal grachtenpand aan de Herengracht met aan de andere kant een bijbehorend voormalig koetshuis aan de Keizersgracht. In totaal zijn de gebouwen samen ruim 1700 vierkante meter groot en tellen ze 37 kamers, waarvan 18 slaapkamers. Een stadspaleis.

Museum Geelvinck
Het huis werd in 1687 gebouwd door Albert Geelvinck. In de loop der tijd heeft het pand verschillende veranderingen ondergaan. Eind jaren 90 liet de vorige koper, de familie Buisman, het pand grondig renoveren. Buisman besloot het koetshuis in 1991 open te stellen voor het publiek en maakte er het museum Geelvinck van. Zijn vrouw Dunya Verwey werd conservator.

Buisman verkocht de panden afgelopen zomer aan projectontwikkelaar Amstelvecht B.V.

In het museum, dat in december 2015 de deuren sloot, was te zien hoe rijke Amsterdammers in de 18e en 19e eeuw leefden en woonden. De stijlkamers, die op de foto's op Funda te zien zijn, zitten er niet meer in.

null Beeld Funda
Beeld Funda
null Beeld Funda
Beeld Funda
null Beeld Funda
Beeld Funda
null Beeld Funda
Beeld Funda
null Beeld Funda
Beeld Funda
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden