Dirk Scheringa wil naar de beurs

Dirk Scheringa heeft plannen om zijn bedrijf Credit Sales via een zogeheten omgekeerde overname naar de beurs te brengen. Dat bevestigde Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, vandaag naar aanleiding van berichtgeving van de zakenwebsite Follow The Money (FTM).

redactie
Dirk Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank Beeld EPA
Dirk Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB BankBeeld EPA

Scheringa is in gesprek met advocaat Adriaan de Gier over het inbrengen van de activiteiten van Credit Sales in de lege beurshuls Lavide. De Gier stelde dat hij de houder is van een claim op Lavide die tussen de 4 en 6 miljoen euro waard is. Die claim komt nog uit de tijd dat Lavide bekend stond als IT-bedrijf Qurius en betreft de financiële afwikkeling van een overname.

Een schikkingsvoorstel van De Gier, waarbij hij in totaal 50 procent van de vennootschap Lavide zou verwerven, werd woensdag afgewezen door de aandeelhouders. Grootaandeelhouder van Lavide is het eveneens beursgenoteerde investeringsfonds Value8 van Peter Paul de Vries, voormalig voorman van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Scheringa gaf aan dat hij niet de enige partij is die met De Gier in gesprek is. Hij sprak van in totaal vier partijen. De Gier wilde de namen van deze andere 3 partijen niet noemen. 'Ik vind het al erg genoeg dat dit is uitgelekt. Het is gevoelige informatie'. Hij zei wel dat Scheringa eerder juist met De Vries had gesproken over een omgekeerde overname van Lavide. De Vries was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Credit Sales, verbonden aan het Scheringabedrijf DS Factoring, neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden