Directeur Odfjell ontslagen

De algemeen-directeur Geert Eijsink van het geplaagde bedrijf Odfjell in Rotterdam is ontslagen. Dat maakte Odfjell dinsdag op de website bekend.

Het terrein van het chemische opslagbedrijf, waar de tanks met gevaarlijke stoffen moeten worden leeggepompt en overgeheveld in schepen. Beeld ANP
Het terrein van het chemische opslagbedrijf, waar de tanks met gevaarlijke stoffen moeten worden leeggepompt en overgeheveld in schepen.Beeld ANP

Alex de Bonth neemt tijdelijk zijn functie over.

Het bedrijf wil verder geen toelichting geven. In een persbericht zegt het vastberaden te zijn om de integriteit en veiligheid van de terminal structureel te verbeteren. 'Wij zetten alles op alles om Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) te laten voldoen aan de hoogste industriestandaarden', benadrukt Ake Gregertsen, interim president-directeur van Odfjell Terminals.

Odfjell kwam vrijdag in nog zwaarder weer terecht toen het bedrijf na gesprekken met onder meer de provincie Zuid-Holland, de Milieudienst Rijnmond en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond volledig werd stilgelegd. Het kan 2 jaar duren voordat Odfjell weer volledig kan draaien. Van de 140 tanks die moesten worden leeggehaald, moet een deel worden vervangen en een deel gerenoveerd.

Het gaat al maanden niet goed bij Odfjell. Het stilleggen van het bedrijf heeft de directeur nu de das omgedaan. Zijn tijdelijke opvolger De Bonth werkt sinds enkele maanden als externe consultant voor OTR. 'Hij beschikt over aanzienlijke managementervaring, opgedaan in zijn eerdere leidinggevende functies bij Pemco International, COO van Almatis en CEO van Alcoa World Alumina and Chemicals', aldus Odfjell.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden