Update

Directeur Laurentius ontslagen

Directeur Joop Peijen (financiën en vastgoed) is vorige week ontslagen bij woningcorporatie Laurentius in Breda. De uitkomsten van een forensisch onderzoek bij de woningcorporatie zijn de aanleiding. Een woordvoerder van Laurentius heeft dat vandaag gezegd.

Wat precies de resultaten van het forensisch onderzoek zijn, wilde Laurentius maandag niet toelichten. Advocaat Jan Verwiel van de ontslagen directeur zegt dat het ontslag is gebaseerd op uitlatingen van medewerkers van Laurentius.

De advocaat meent dat er volstrekt geen reden is voor ontslag op staande voet. Hij is daarom bezig met de voorbereiding van een kort geding.

Peijen werd dinsdagavond na 31 jaar dienstverband ontslagen en hij kreeg dat woensdag bij terugkeer van vakantie te horen, aldus zijn advocaat. Eerder won Peijen een kort geding tegen een schorsing omdat het Laurentius niet lukte om concreet te maken wat hij fout zou hebben gedaan.

Laurentius verkeert in grote financiële problemen. Tot overmaat van ramp werd in mei algemeen directeur Walter V. gearresteerd op verdenking van oplichting van de corporatie. Het vermoeden bestaat dat de corporatie voor miljoenen is benadeeld. V. zit geschorst thuis.
Peijen is geen verdachte in het onderzoek van het Openbaar Ministerie, herhaalde een woordvoerster maandag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden