Directeur Amsterdamse haven Dertje Meijer vertrekt

Dertje Meijer vertrekt als directeur van de Amsterdamse haven. Na zeven jaar maakt ze per 1 augustus plaats voor een nieuwe 'ceo' van het onder haar leiding verzelfstandigde havenbedrijf.

Dertje Meijer Beeld Eva Plevier
Dertje MeijerBeeld Eva Plevier

Dat heeft de haven vanmiddag bekend gemaakt. Meijer (1963) werkte in totaal vijftien jaar voor het havenbedrijf. "Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging die past bij mijn huidige levensfase," verklaart ze in een persbericht.

In de haven is de laatste jaren veel veranderd. Van een gemeentelijke dienst is het havenbedrijf een zelfstandige onderneming geworden waarvan alle aandelen in handen van de stad zijn. De lange tijd vergeefs in politiek Den Haag bepleite nieuwe zeesluis bij IJmuiden is in aanbouw, zodat de uit 1929 stammende, vijftig meter brede Noordersluis voor minder schepen een bottleneck zal zijn. Daar komt in 2019 een zeventig meter brede sluis voor in de plaats.

Complexe transitie
De Raad van Commissarissen van de haven bedankt Dertje Meijer voor de manier waarop zij het bedrijf in een complexe transitie heeft geleid.
Meijer volgde in 2009 Hans Gerson op. Die vertrok toen plotseling naar het stadhuis om wethouder Verkeer te worden. Vanaf 2001 was Meijer al werkzaam als hoofd van de commerciële tak van het havenbedrijf, die zich bijvoorbeeld bezig houdt met het werven van nieuwe bedrijven.

Voor haar komst naar Amsterdam werkte Meijer ondermeer als directiesecretaris en als hoofd verkoop bij Schiphol. Van 1990 tot 1996 werkte ze bij Fokker en diens moederbedrijf Dasa, ondermeer als assistent van de voorzitter raad van bestuur Deutsche Aerospace te München en als programmaleider F16.

Meijer, die bedrijfskunde studeerde in Groningen, begon haar carrière in 1988 bij de Amro Bank.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden