Directeur Ambulance Amsterdam vertrokken

De directeur van Ambulance Amsterdam, Jan Pierik, heeft zijn functie per 31 december 2016 neergelegd.

Beeld Marc Driessen

Maandag maakte Ambulance Amsterdam (AA) het vertrek van Pierik bekend. De exacte reden wordt niet vermeld, maar Pierik zou dat in goed overleg met de raad van commissarissen hebben besloten.

In de zeven jaar dat Pierik directeur was van de Amsterdamse hulpdienst heeft hij onder andere een fusie van de ambulancezorg in Amsterdam en omgeving ingevoerd. Daar kwam veel kritiek op. De reorganisatie zou zijn uitgemond in een chaos, er verschenen zeer kritische inspectierapporten en de vakbond en de ondernemingsraad zegden het vertrouwen in de directie op. Daarbij kampten ambulancemedewerkers met een extreme werkdruk.

De directie van Ambulance Amsterdam erkent dat er flinke spanningen zijn geweest, mede vanwege financiële problemen. In 2014 draaide AA bijna twee miljoen euro verlies. Inmiddels staat de hulpdienst er beter voor, staat in de aankondiging van Pieriks vertrek: 'Door personele wisselingen en koersaanpassing is in 2016 de rust in belangrijke mate weergekeerd. Jan Pierik kijkt met tevredenheid terug op de bereikte resultaten, ook al was dat onder soms moeilijke en zware omstandigheden.'

Pierik wordt opgevolgd Jaap-Frank Ponstein, eerder hoofd van de ambulancezorg en manager van de meldkamer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden