Schuim

Dino's komen in 3D toch behoorlijk dichtbij

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: première Jurassic World: Fallen Kingdom.

Nancy Poleon (Brandedu) en actrice Victoria Koblenko: 'Schrijf je wel dat wij het hardst lachten?' Beeld Schuim
Nancy Poleon (Brandedu) en actrice Victoria Koblenko: 'Schrijf je wel dat wij het hardst lachten?'Beeld Schuim

Jurassic Park en ik hebben een geschiedenis samen. Die film was, in een vorig leven, bij ons thuis een lakmoesproef: wanneer durven de jongetjes te kijken?

De jongste eerder dan de oudste. We hebben met zijn tweetjes de hele trilogie afgewerkt tijdens een uitwerkend griepje, lekker knuffelend op de bank.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik ze in die tijd vaak en graag vertelde dat papa vroeger met dino's had gevochten. Als bewijs had ik een litteken op mijn buik, een minimale ingreep vlak na mijn geboorte, maar op mijn pens meegegroeid tot indrukwekkende streep.

Ik heb dat jaren volgehouden.

Totdat de oudste thuiskwam van school: "Oooo, papa! Dino's zijn al heel lang geleden uitgestorven!"

Vader: "En hoe denk je dat dat komt? Nou!?"

Zo heb ik het nog zeker een half jaar weten te rekken. Ik vind, als je je kleine kinderen niet kunt opnaaien, hoe haal je anders ooit je goeie geld eruit?

Maar goed, de jongste woont inmiddels bij zijn moeder en met de oudste heb ik weer eens vette mot. Ik noem dat opvoeding. Hij: "Als jij je zin niet krijgt, valt er niet met jou te praten."

Kortom, ik ga alleen naar de première van Jurassic World, in 3D nog wel, want daar leent die zich uitstekend voor.

We krijgen popcorn en een 3D-bril. Dat gaat met dat ronde dingetje van mij erbij altijd maar net.

Achter me zegt iemand: "Ik ben natuurlijk heel erg van: als er dieren in zitten, is het goed."

Van mij mogen we beginnen.

"Welkom in de jungle," zegt host Celine Huijsmans, want dat is ook de dresscode. En: "Volgens de regisseur is dit echt de beste van de hele serie."

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Ik vind dat nogal een uitspraak, maar zo'n regisseur zal het wel weten.

Al snel wordt de eerste mens spectaculair uit de lucht gehapt. Naast me schreeuwt en klapt Victoria Koblenko het uit. "Sorry, dat gaat nog vaker gebeuren."

Een duidelijke liefhebber.

Die beesten komen in 3D inderdaad behoorlijk dichtbij en ook leer ik dat je dus nooit hardop moet zeggen: "Yes! I made it." Dan ben je een snackie.

De film is uiteraard een aaneenschakeling van achtervolgingen en toehappende monsters, maar de goeieriken redden het steeds, al is het kantje boord, maar ik heb toch moeite met de geloofwaardigheid. Kleren drogen echt niet zo snel.

Twee keer moet ik enorm schrikken. Dat ziet er vrij onnozel uit, zo'n joekel van bijna twee meter opeens met de handen omhoog.

Ziet niemand, denk ik nog. Dan begint het andere buurmeisje hardop te lachen.

Lees ook de filmrecensie: Jurassic World: nieuwe stof voor nachtmerries

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat première Jurassic World: Fallen Kingdom
Waar Theater Amsterdam, Danzigerkade
Wie Victoria Koblenko, Ronnie Flex, Famke Louise, Raymond van Barneveld, Sam de Wit, Evelyn Struik
Wanneer dinsdag 5 juni, 19.15 tot 23.30 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans zag een man op blote voeten: uitmuntende dresscode

Sam de Wit (Re-play gaat weer touren!), rapper Ronnie Flex, zangeres Famke Louise, actrice Lente Voorhoeve en François-Léon Van der Velden (Dutch Global Media). Beeld Schuim
Sam de Wit (Re-play gaat weer touren!), rapper Ronnie Flex, zangeres Famke Louise, actrice Lente Voorhoeve en François-Léon Van der Velden (Dutch Global Media).Beeld Schuim
Kim van Boxtel ('Beginnend youtuber'), Wendell Cairo ('Opkomend artiest') en dartsheld Raymond van Barneveld: 'Ik ben zo weg, ik hou niet van die dingen.' Beeld Schuim
Kim van Boxtel ('Beginnend youtuber'), Wendell Cairo ('Opkomend artiest') en dartsheld Raymond van Barneveld: 'Ik ben zo weg, ik hou niet van die dingen.'Beeld Schuim
Kunstenaar Frank E. Hollywood: 'Een goede popcornfilm.' Dian Biemans, actrice/presentatrice/liever geen model meer: 'En voor de vrouwen: Chris Pratt.' Beeld Schuim
Kunstenaar Frank E. Hollywood: 'Een goede popcornfilm.' Dian Biemans, actrice/presentatrice/liever geen model meer: 'En voor de vrouwen: Chris Pratt.'Beeld Schuim
Vlogger Glenn Eilbracht en zangeres Lakshmi Swami Persaud voor het groene scherm, achtervolgd door dino's. Beeld Schuim
Vlogger Glenn Eilbracht en zangeres Lakshmi Swami Persaud voor het groene scherm, achtervolgd door dino's.Beeld Schuim
Presentatrice Evelyn Struik en Roef. Haar zoon? Struik: 'Nee, hij is mijn nieuwe toyboy.' Zoon: 'Wat is een toyboy?' Moeder: 'Een heel jong vriendje.' Zoon: 'Ieuw!!!' Beeld Schuim
Presentatrice Evelyn Struik en Roef. Haar zoon? Struik: 'Nee, hij is mijn nieuwe toyboy.' Zoon: 'Wat is een toyboy?' Moeder: 'Een heel jong vriendje.' Zoon: 'Ieuw!!!'Beeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden