Aangeboden door Railpromo

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Dineren in rijdende trein: ‘echt een uitje’

Wie eens op een bijzondere manier wil dineren, kan een plaats reserveren aan boord van de Dinner Train. Deze trein vertrekt van 5 tot en met 9 juni vanaf het station in Hoorn. „Mensen zien het echt als een uitje.”

null Beeld Railpromo
Beeld Railpromo

De Dinner Train is een nieuw concept, vertelt Tim Beltz van Railpromo. De eerste Dinner Train vertrok eind Maart vanaf Rotterdam. Nu komen ze naar Hoofddorp, Haarlem dan volgt Alkmaar en vervolgens is het de beurt aan Hoorn.

Het idee is verrassend: je stapt aan boord van de trein en krijgt onderweg een diner geserveerd. „Er passen 200 gasten in de volledige trein verdeeld over 5 knusse restaurants voor 40 gasten” zegt Beltz. „

De trein maakt een rit van zo’n twee uur. De route kan per keer verschillen, want de trein moet rekening houden met de bestaande dienstregeling. „Er kan altijd iets gebeuren waardoor we een andere route moeten rijden. Daarom blijft de route een verrassing. We delen de ruimte met andere gebruikers op het spoor.”

null Beeld Railpromo
Beeld Railpromo

Machinisten

De treinen zijn speciaal omgebouwd om dienst te doen als Dinner Train. Ook zijn de machinisten geselecteerd: ze moeten rustig rijden, maximaal 100 kilometer per uur. Dit om te voorkomen dat het eten en drinken door de trein zal vliegen bij een bocht of op een hobbelig gedeelte. „Je merkt er dan ook niks van als je achteruit rijdt. De treinen zijn helemaal ingericht op een rustige rit.”

Mensen ervaren gezonde spanning, omdat het toch bijzonder is

Railpromo is gespecialiseerd in bijzondere treinritten en de Dinner Train is het grootste succes. Vanaf 37 stations in Nederland vertrekken de komende maanden treinen met dinerende mensen. Daarbij is rekening gehouden met bierliefhebbers.

„Heel vaak wordt wijn geserveerd bij een diner”, vertelt Beltz. ,,Wij hebben heel bewust gekozen voor een bierspijs-combinatie. Mensen zien dit ook niet alsof ze uit eten gaan. Het is echt een uitje. De sfeer in de trein is gezellig. Ook ervaren mensen gezonde spanning, omdat het toch bijzonder is.” Uiteraard is er ook wijn en niet-alcoholhoudende drank verkrijgbaar.

De eerste rit vertrekt rond 17.00 uur. Of er ook grapjes gemaakt worden als de trein vertraging oploopt? „Wij communiceren geen vertrektijd, wij vertellen onze gasten hoe laat ze op het perron zijn, waar ze worden opgewacht door een van onze hosts. Het is wel zo dat als we moeten vertrekken, we niet meer op de gasten kunnen wachten. Ze moeten dus echt op tijd op het perron zijn.”

Benieuwd? Klik hier voor meer informatie en reserveer je tafel!

null Beeld Railpromo
Beeld Railpromo

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden