Update

Dikke onvoldoende voor Belastingtelefoon

null Beeld

DEN HAAG - De Consumentenbond geeft de Belastingtelefoon een dikke onvoldoende. De consumentenorganisatie stelde mensen achter de dienst vijftig vragen en de antwoorden waren grotendeels fout of incompleet. Dat liet de Consumentenbond vrijdag weten.

Slechts zeventien antwoorden waren correct, waardoor de organisatie op een cijfer van 4 min uitkomt. Vorig jaar scoorde de Belastingtelefoon ook al slecht op de kwaliteit van de antwoorden. Volgens de organisatie verbetert de Belastingtelefoon wel, vooral op serviceaspecten zoals wachttijden en de begroeting. Daar tekende de Consumentenbond een 7 op. Vorig jaar haalde de hulplijn eveneens een dikke voldoende.

''Je ziet dat de begroeting geweldig is, maar de kwaliteit om te huilen. Het is fijn als iemand netjes goedemorgen zegt, maar je komt daar natuurlijk voor ingewikkelde vragen'', aldus een woordvoerster van de organisatie. ''Zelfs op eenvoudige vragen als 'ik wil bezwaar aantekenen tegen een aanslag, krijg ik dan automatisch ook uitstel van betaling?' kwamen onvolledige antwoorden'', aldus de organisatie.

In een reactie liet staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vrijdag weten de Consumentenbond uit te nodigen om de uitkomsten van het onderzoek met de Belastingdienst te bespreken. ''Dit moet natuurlijk beter!''

Binnen een jaar moeten mensen voor moeilijkere vragen over hun aangifte direct kunnen worden doorverbonden naar een belastinginspecteur, zo zei de staatssecretaris eerder deze maand. De Belastingdienst heeft de afgelopen tijd al geëxperimenteerd met het doorverbinden van de pittige en dossiergebonden vragen over toeslagen naar gespecialiseerde medewerkers. Staatssecretaris Weekers wil dat de proef wordt uitgebreid, zodat ook fiscaal intermediairs, ondernemers en particulieren van deze dienstverlening gebruik kunnen maken. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden