'Dikke Charles' exploiteert nu hotels

Charles Geerts (ook bekend als Dikke Charles) tijdens een persconferentie. Archieffoto GPD Beeld
Charles Geerts (ook bekend als Dikke Charles) tijdens een persconferentie. Archieffoto GPD

AMSTERDAM - 'Dikke Charles' Geerts, in 2007 van de Wallen verdreven met een grote zak geld, is een nieuwe koers ingeslagen: hij zit tegenwoordig in de hotels. De voormalige pornobaron werd uit de rosse buurt geweerd met behulp van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (bibob). Nu hij aan een nieuwe carrière is begonnen, moet hij weer door de bibobscreening.

Via de besloten vennootschap Old City Hotel Group (voorheen Nexelis bv) exploiteert de Geertsgroep drie hotels: Hotel Luxer in de Warmoesstraat, Boutique Hotel View aan de Leidsekade en Boutique Hotel Kasteelen in de Frans van Mierisstraat. Daarnaast is hij met JFO Vastgoed BV (vroeger Moneo bv) begonnen links en rechts woningen op te kopen, ook buiten Amsterdam.

Het bedrijf van Geerts moet in elk geval voor de bar van Luxer in de Warmoesstraat een nieuwe exploitatievergunning aanvragen. Na zo'n aanvraag volgt automatisch bibobscreening, niet alleen van de Old City Hotel Group, maar van alle daaraan gelieerde vennootschappen. Als de gemeente weer concludeert dat 'ernstig gevaar' bestaat van criminele witwasserij, kan de vergunning opnieuw worden geweigerd.

Een woordvoerder van de gemeente zegt op de hoogte te zijn van de nieuwe activiteiten van Geerts, en van het feit dat de Old City Hotel Group voor Hotel Luxer een exploitatievergunning heeft aangevraagd. ''Die vergunningaanvraag is momenteel in behandeling.'' (BART MIDDELBURG)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden