Diervriendelijker eten op menukaart Artis

Dierentuinen, waaronder Artis, hebben hun leven gebeterd waar het gaat om de menukaart. In 14 parken zijn gerechten op de kaart diervriendelijker geworden. Vorig jaar constateerde Wakker Dier nog dat veel etenswaren uit 'de dieronvriendelijke vee-industrie' kwamen.

Archieffoto van Artis © anp

Zo staan er nu biologische kroketten, frikadellen, gehaktballen en hamburgers van diervriendelijker vlees op de kaart. Ook verdween paling uit de vitrine.

Onder meer Dierenpark Amersfoort, Artis, het Dolfinarium en de Apenheul serveren inmiddels enkel vis met MSC-keurmerk. Die vis is gecontroleerd op duurzaamheid. Ook Ouwehands, Dierenpark Emmen en Burgers Zoo houden zich voortaan aan de Viswijzer en serveren geen rode soorten meer. Het Dolfinarium voert niet alleen haar klanten maar ook de dolfijnen en andere dieren voortaan met MSC-gecertificeerde vis. Verder schakelde Burgers Zoo over op biologische kaas en de Apenheul, Beekse Bergen en Dierenpark Emmen bieden meer vegetarische opties dan vorig jaar.

Wel zegt de stichting die zich inzet voor het dierenwelzijn, dat veel dierentuinen nog eieren gebruiken van kippen die nooit buiten kwamen. Wakker Dier vraagt de parken alle dieren, ook die op de borden van de klanten liggen, buitenlucht te gunnen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden