Dierenasiel Amsterdam wil record honden wassen vestigen

Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) doet een poging om in het Guinness Book of Records te komen. Op zondag 6 oktober vindt de jaarlijkse open dag plaats. Op die dag wordt een wasmarathon gehouden. In 8 uur tijd moeten 120 honden gewassen worden. Als dit lukt, komt DOA in het Guinness Book of Records.

null Beeld DOA
Beeld DOA

Dat is mooi meegenomen, maar het doel van de wasmarathon is in eerste instantie om geld in te zamelen voor Help! Ik heb een hondenleven. Deze actie werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Dierenliefhebbers konden zich toen - in ruil voor sponsoring - gedurende 12 uur laten opsluiten in een hondenkennel. In twee weken tijd werd hier ruim 40.000 euro mee opgehaald.

Voor de actie van dit jaar kan iedereen met een hond langs het asiel komen om deze te laten wassen voor 5 euro. Eerst zijn de asielhonden aan de beurt en vanaf 10 uur andere honden. Alle honden worden in de trimsalon gewassen door officieel gediplomeerde hondentrimmers. Als het lukt om 120 honden in 8 uur te wassen, wordt de actie opgenomen in het Guinness Book of Records.

Naast de wasmarathon worden op 6 oktober ook rondleidingen gegeven in het asiel, kunnen mensen alle dieren zien die op zoek zijn naar een baasje en staan er verschillende dierenorganisaties met een stand op het voorterrein.

Wie wil deelnamen aan de actie kan contact opnemen met het asiel via 0900-2007207 (20 cent per minuut) of een e-mail sturen naar ookmeerbeauty@dierenasielamsterdam.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden