Dierenambulance maakt kans op prijs slechtste slogan

De Dierenambulance Amsterdam maakt met de leus 'Wees geen domme gans, steun de dierenambulance' kans op de dubieuze titel Slechtste Slogan van 2017.

Met de slogan wist de dierenambulance 22.000 euro in te zamelen. Daarvan zijn nieuwe uniformen aangeschaft. Beeld Julia Gunther
Met de slogan wist de dierenambulance 22.000 euro in te zamelen. Daarvan zijn nieuwe uniformen aangeschaft.Beeld Julia Gunther

De slagzin staat tussen de tien genomineerden voor de titel Slechtste Slogan van 2017. De website slechtsteslogan.nl heeft middels een tienkoppige jury uit ruim tweehonderd inzendingen een selectie gemaakt.

De website en de verkiezing komen uit de koker van Tefke van Dijk en Christine Liebrecht. Van Dijk: "Waarom de slogan van de Dierenambulance in het rijtje staat? Ik denk dat het te maken heeft met het rijmend karakter van de zin. Eigenlijk is 'ie heel goed want hij blijft hangen - juist vanwege die klankrijm."

"Maar als ik kijk naar andere inzendingen moet ik concluderen dat rijm vaker níet dan wel gewaardeerd wordt," besluit Van Dijk.

Dubieuze eer
Directeur Margje de Jong van de Dierenambulance vertelt dat ze smakelijk heeft moeten lachen om de nominatie. "Mijn eerste reactie was: moet ik nou blij zijn? Ik vind hem zelf helemaal niet zo slecht namelijk."

De kreet is bedacht door een groepje vrijwilligers, vertelt De Jong. "Begin dit jaar zamelden we middels een crowdfunding geld in voor nieuwe uniformen. Toen is deze slagzin bedacht. Hij heeft ons mooi wel 22.000 euro opgeleverd."

Als de Dierenambulance op 30 december als winnaar uit de bus komt, en een jaar lang de opmerkelijke titel mag voeren, weet De Jong nog niet of dat reden is voor een feestje. "Het is een nogal dubieuze eer, maar ergens vind ik het wel grappig."

Tot donderdag 14 december kunnen mensen hun stem op de in hun ogen slechtste slogan uitbrengen. Het is het zevende jaar dat de website de verkiezing organiseert.

Lees ook: Amsterdamse makelaar heeft niet de slechtste slogan

De tien genomineerden

- Wij zeggen geen chardo-nee tegen de borrel (Café Lokaal De Ruyter)
- Haring is caring (Visboer Vis en meer, op Camping Bakkum)
- Alles om uw poes mee te verwennen. Ook als u een kater heeft (4 Cats kattenspeciaalzaak)
- Voor iedere gleuf een doos (Moniss verpakkingsmaterialen)
- EEN DOOS IS EEN DOOS IS NOOIT ZOMAAR EEN DOOS (Smurfit Kappa Van Dam golfkarton)
- Goed dakonderhoud is geen pre maar een feit (Maarssen Onderhoudsbedrijf)
- Wees geen domme gans, steun de Dierenambulance! (Dierenambulance Amsterdam)
- Wat knort mijn mage! 50 jaar Bram Ladage! (Patatproducent Bram Ladage)
- We make it transpossible (Transportbedrijf H. Essers)
- 'Van kop tot kont, worst in de mond' (Worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden