Diemen krijgt containerdorp

AMSTERDAM - Woningcorporatie De Key gaat vijfhonderd tijdelijke containerwoningen voor studenten realiseren in Diemen. Het studentendorp aan de Bergwijkdreef gaat in september open en blijft vooralsnog vijf jaar in gebruik.In de toekomst krijgt het terrein bij het industrieterrein een andere bestemming. Mogelijk zullen de woningen dan elders komen te staan.

De containerwoningen komen in een opstelling van vier verdiepingen te staan op een terrein dat eerder eigendom was van Hogeschool InHolland. Ze hebben een oppervlakte van dertig vierkante meter en zijn uitgerust met toilet, douche en keuken.

Op het terrein van de campus komen verder een wasserette, een eetcafé en een basketbalveld. Ook wordt gewerkt aan de komst van een fietsenmaker en een supermarkt, die door studenten zal worden geëxploiteerd.

Met het containerdorp in Diemen beschikt Amsterdam straks over vier van deze grootschalige locaties voor de huisvesting van studenten. In de Houthavens in Westerpark, op het NDSM-terrein in Noord en op de Wenckebachweg zijn de afgelopen jaren al meer dan tweeduizend containerwoningen ingericht.

Met duizend wooneenheden is het containercomplex aan de Wenckebachweg het grootst. Daarnaast functioneren een cruiseschip in Westerpark en een voormalig asielzoekerscentrum bij IJburg als tijdelijk onderkomen voor studenten.

Wethouder Tjeerd Herrema (Volkshuisvesting) maakte eerder dit jaar bekend alle studenten in Amsterdam van een kamer te willen voorzien. Het plan dat de gemeente samen met de studentenhuisvester Duwo en corporatie De Key bij die gelegenheid presenteerde, ging uit van een totaal van 7600 wooneenheden. Dat betekent dat in de komende drie jaar nog enkele duizenden studentenwoningen moeten worden gerealiseerd.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden