Deze schattige jonkies zijn nu te zien in Artis

Artis heeft de afgelopen maanden veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Een goede reden om binnenkort een bezoekje aan de dierentuin te brengen, vooral nu ze nog klein en schattig zijn.

Het nieuwste lid van de Artis-familie Beeld anp
Het nieuwste lid van de Artis-familieBeeld anp

Het giraffeveulen (geboren op 16 november)
De nieuwste aanwinst is een giraffe die vorige week werd geboren. Het kleine mannetje mocht maandag voor het eerst naar buiten waar het vrolijk rond huppelde. De stal is elke dag te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Ook is het veulen buiten te zien. Eigenlijk is het het tweede giraffeveulen dat in Artis werd geboren deze maand, helaas overleed het andere veulen omdat ze werd verstoten door haar moeder.

Het slingeraapje (geboren op 1 november)
Dankzij een succesvol fokprogramma werd begin deze maand een klein slingeraapje geboren. De Ateles paniscus is een zeldzame zwarte slingeraap die voorkomt in het tropisch regenwoud in het noordelijke deel van Zuid-Amerika, onder meer in Suriname. De kleine houdt zich nog altijd stevig aan zijn of haar moeder vast, het is daarom nog niet bekend of het een mannetje of een vrouwtje is.

Het kleine slingeraapje Beeld Artis, Edwin Butter
Het kleine slingeraapjeBeeld Artis, Edwin Butter

Olifantje Sanuk (geboren op 16 oktober)
Letterlijk het grootste babynieuws was de geboorte van Sanuk, een Aziatische olifant. Moeder Thong Tai beviel na een zwangerschap van 21 maanden binnen 2 minuten van haar dochter. Een paar dagen later mocht Sanuk onder veel belangstelling van het publiek, voor het eerst naar buiten. In het voorjaar krijgen Sanuk, haar zus Yindee en moeder Thong Thai een nieuw verblijf. Het nieuwe verblijf is vier keer zo groot en het gezin kan genieten van een eigen zwembad.

Sanuk Beeld Artis, Ronald van Weeren
SanukBeeld Artis, Ronald van Weeren

Twee tapir baby's (geboren op 8 en 11 september)
Baby tapirs zijn misschien wel de meeste schattige baby's van het dierenrijk met hun stippen en strepen. In september werden niet een, maar twee tapirs in Artis geboren. De Maleise tapir en de Zuid-Amerikaanse tapir kregen binnen vier dagen elk een zoon. De tapirs maken deel uit van een Europees fokprogramma: de Zuid-Amerikaanse tapir is namelijk een kwetsbare diersoort en de Maleise tapir is zelfs met uitsterven bedreigd.

Het Maleise tapirkalfje Beeld Artis, Ronald van Weeren
Het Maleise tapirkalfjeBeeld Artis, Ronald van Weeren
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden