Deze nieuwe films kun je nu in Amsterdam zien

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die in première gaan in Amsterdam. Deze week: De GVR, Star Trek Beyond, La Ultima Tierra en Absolutely Fabulous: The Movie.

Met The BFG (De GVR) presenteert Steven Spielberg zich meer dan ooit als verteller van vriendelijke avonturen. Beeld -
Met The BFG (De GVR) presenteert Steven Spielberg zich meer dan ooit als verteller van vriendelijke avonturen.Beeld -

De Grote Vriendelijke Reus (****)

Steven Spielberg maakte van zijn The BFG (De GVR) een film die doet denken aan E.T. - en eentje die duidelijk mikt op een klassiekersstatus. "Spielberg en zijn crew - waaronder alumni van de Lord of the Rings-films - creëerden een nieuwe manier van werken om de acteurs zo natuurlijk mogelijk met elkaar te kunnen laten samenspelen binnen de grotendeels digitale wereld van de film. Het werpt zijn vruchten af: er is een sprankelende chemie tussen Sophie en haar reus." Aldus recensent Joost Broeren.

Lees de recensie: De GVR van Steven Spielberg is een magisch sprookje [+]

Te zien in: Arena, City, De Munt, Tuschinski, Eye, The Movies, Ketelhuis, Kriterion, Filmhallen, Studio/K, Cinema Amstelveen.

La Ultima Tierra (****)

Hoe gaan we om met ons leven als de dood onze geliefde wegkaapt? La Ultima Tierra, de debuutfilm van de Paraguayaanse regisseur Pablo Lamar, voert een oude man op die in een huisje in een bos aan het sterfbed van zijn vrouw zit. "La última tierra is het tegendeel van dynamische moderne cinema: geen overdonderende montage en meeslepend spektakel, maar een observerende film, die de kijker de tijd gunt na te denken over leven en dood. Het is, kortom, slow cinema." Aldus recensent Jos van der Burg.

Lees de recensie: La Ultima Tierra biedt kans tot nadenken [+]

Te zien in Eye, Rialto

La Ultima Tierra Beeld -
La Ultima TierraBeeld -

Absolutely Fabulous (***)

Zelfs na jaren van afwezigheid slagen Eddy en Patsy erin om hun plek weer te veroveren. Toch blijven veel grappen in Absolutely Fabulous: The Movie steken in meligheid. Recensent Jos van der Burg: "Veel grappen blijven steken in meligheid, maar er speelt een fundamenteler probleem: twee feestbeestende vrouwen, die humoristisch afrekenen met traditioneel vrouwelijk gedrag, baarden 25 jaar geleden opzien, maar zijn in de tv- en filmwereld nu een vertrouwd fenomeen."

Lees de recensie: Absolutely Fabulous: The Movie wordt nooit zo hilarisch als de tv-serie [+]

Te zien in Arena, Cinecenter, City, Filmhallen, The Movies, De Munt, Tuchinski.

Star Trek Beyond (***)

Explosief spektakel in Star Trek Beyond compenseert de ontbrekende diepgang. In de nieuwste aanwinst van de filmreeks is de chemie tussen de acteurs het sterke punt. Recensent Bart van der Put: "Inhoudelijk blijft de huidige reeks echter lichtjaren verwijderd van Roddenberry's klassieke serie uit de jaren zestig. Het gebrek aan prikkelende morele en filosofische vraagstukken wordt ondervangen met snedige opmerkingen, een ironische ondertoon en explosief spektakel."

Lees de recensie: Chemie compenseert gebrek aan diepgang in Star Trek Beyond [+]

Te zien in Arena, City, De Munt

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden