Deze films kun je deze week zien in Amsterdam

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die in première gaan in Amsterdam. Deze week: Suicide Squad, Chronic, The Secret Life of Pets, Samuel in the Clouds, The Forbidden Room en Les Chevaliers Blancs.

redactie
Suicide Squad Beeld AP
Suicide SquadBeeld AP

Suicide Squad (***)

De film van scenarioschrijver en regisseur David Ayer draait om het uitschot dat in de loop der jaren door toedoen van Batman (Ben Affleck in een bijrol) achter de tralies belandde. Recensent Bart van der Put: "Tegen de vergelijking met Guardians of the Galaxy is de nieuwe DC-film niet opgewassen, al slagen Smith, Robbie en Leto er aardig in om hun schurkenrollen memorabel te maken. Ze zullen ongetwijfeld terugkeren, want het DC-universum wordt de komende jaren hoe dan ook uitgebreid. Alle begin is moeilijk."

Lees ook: Suicide Squad geeft een nieuwe draai aan heldendom (+)
Te zien in: Arena, De Munt, City, Tuschinski, Filmhallen, The Movies

undefined

The Forbidden Room (****)

The Forbidden Room rijgt absurde verhaaltjes aan elkaar met de logica van een droom. Die verhaaltjes gaan bijvoorbeeld over vier mannen die vastzitten op een onderzeeër, en luchtige pannenkoekjes eten om extra zuurstof binnen te krijgen. Recensent Joost Broeren: "Het eerste digitaal gedraaide werk van de filmtovenaar Guy Maddin, The Forbidden Room, is een trip door een alternatieve filmgeschiedenis, en is doordrongen van een intens gevoel van verlies."

Lees ook: The Forbidden Room schittert van extase (+)
Te zien in: Eye, De Balie, Rialto

undefined

The Secret Life of Pets (***)

De film speelt zich af in een fantasieversie van New York, waar jackrussellterriër Max een zorgeloos bestaan heeft, tot zijn bazin de bastaard Duke uit het asiel redt. Uit jaloezie proberen de honden elkaar een loer te draaien, waarbij ze door toedoen van snode straatkatten ver van huis en diep in de penarie belanden. "Hoewel de film niet verrast met haar originaliteit, is er voldoende afleiding aanwezig." Aldus recensent Bart van der Put.

Lees ook: The Secret Life of Pets betovert iedere dierenliefhebber (+)
Te zien in: Arena, City, De Munt, Tuschinki, Studio K, Ketelhuis, The Movies

Chronic (****)

In Chronic geen schokkende verpleeghuistoestanden, maar terminaal zieke mensen die in hun huis door verpleger David (geweldig ingetogen Tim Roth) liefdevol worden verzorgd. Recensent Jos van der Burg: "Chronic, dat in Cannes de scenarioprijs won, is een hommage aan ziekenverzorgers en een intelligent drama over leven in het zicht van de dood. Het uit de lucht vallende einde kan dat niet verpesten."

Lees ook: Chronic is een intelligent drama over leven in het zicht van de dood (+)
Te zien in Kriterion, Filmhallen

Samuel in the Clouds (****)

De documentaire Samuel in the Clouds portretteert de 52-jarige Boliviaan Samuel, die op een 5400 meter hoge bergtop in de Andes dertig jaar een skilift bediende. De laatste jaren is zijn werk letterlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. De gletsjer is gesmolten en de skilift en kabelbaan staan weg te roesten. Recensent Jos van der Burg: "Samuel in the Clouds is een treurdicht over degenen die zwaar geraakt worden door de klimaatverandering, maar ook over de puinhoop die de mensheid van het klimaat heeft gemaakt."

Lees ook: Samuel in the Clouds staat stil bij de smeltende bergen (+)
Te zien in: De Balie, Eye

Les Chevaliers Blancs (****)

In het op ware gebeurtenissen gebaseerde Les Chevaliers Blancs (De Blanke Ridders, de ironie zal niemand ontgaan) ontsporen hulpvaardigheid en idealisme in arrogantie en misbruik van vertrouwen. Regisseur Joachim Lafosse liet zich inspireren door de arrestatie van Franse hulpverleners in 2007 in Tsjaad. Ze werden ervan beschuldigd ruim honderd kinderen in het land te hebben geronseld voor adoptie door Franse pleegouders. Recesent Jos van der Burg: "Les Chevaliers Blancs laat helder zien hoe ontwikkelingsidealisme akelig kan ontsporen."

Lees ook: Les Chevaliers Blancs is food for thought (+)
Te zien in Cinecenter, Rialto

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden