Deze films kun je deze week zien in Amsterdam

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die in première gaan in Amsterdam. Deze week: Weiner, La Tierra Y La Sombra, Stop The Pounding Heart, The Other Side en Deepwater Horizon.

Anthony Weiner met zijn vrouw tijdens een persconferentie waarin hij toegeeft seksuele berichten te hebben gestuurd naar een andere vrouw. Beeld anp
Anthony Weiner met zijn vrouw tijdens een persconferentie waarin hij toegeeft seksuele berichten te hebben gestuurd naar een andere vrouw.Beeld anp

Weiner (****)

De aanloop naar de presidentsverkiezingen maakt duidelijk dat de Amerikaanse politiek een verbijsterende freakshow kan zijn. De val, wederopstanding en ondergang van de Democraat Anthony Weiner doet nauwelijks voor dat circus onder. Omdat de hoogmoedige politicus twee filmmakers bij een gedoemde campagne toeliet mogen we meekijken, met kromme tenen en open mond. Volgens recensent Bart van der Purt is de film "fascinerend, grappig en pijnlijk".

Lees de hele recensie (+).
Te zien in: Balie, Filmhallen, Kriterion.

La Tierra Y La Sombra (****)

Zeventien jaar was Alfonso weg. In het openingsshot van César Augusto Acevedo's La Tierra Y La Sombra (het land en de schaduw) komt hij weer aanlopen. De Colombiaanse regisseur Acevedo schreef zijn debuutfilm als afstudeerproject. Wat begon als een autobiografische vertelling, ontwikkelde zich tot dit fictieverhaal over een andere familie. Een familie die hard vecht om niet uiteen te vallen, terwijl alle krachten om hen heen ze uit elkaar trekt. "Het resultaat is een uiterst humanistisch verteld familieverhaal." Aldus recensent Joost Broeren.

Lees de recensie (+).
Te zien in: Eye, Rialto.

Stop The Pounding Heart en The Other Side (*****)

De twee meest recente films van regisseur Roberto Minervini heten documentaires te zijn: Stop the pounding heart (2013) en The other side (2015), die nu door Eye worden uitgebracht als voorloper op hun najaarsprogramma Looking for America. Minervini filmt dat stuk van de Amerikaanse samenleving waar eigenlijk alleen negatieve benamingen voor bestaan: de zelfkant; de rafelranden; de onderklasse; white trash. Recensent Joost Broeren: "Het zijn goudeerlijke, liefdevolle maar ook confronterende portretten van het soort mensen dat je niet vaak in beeld krijgt, in ieder geval niet met de waardigheid die hen in deze films wordt gegund."

Lees hier de hele recensie (+)
Te zien in: EYE.

Deepwater Horizon (****)

De nieuwe film van regisseur Peter Berg gaat over de explosie in 2010 waarbij elf mensen omkomen en honderden miljoenen liters olie de Golf van Mexico vervuilen. Recensent Mike Peek: "Berg begrijpt dat een ramp niet mooi hoeft te zijn. Hij moet vooral pijn doen."

Lees hier de hele recensie (+).
Te zien in: Tuschinski, FC Hyena, Arena, City, De Munt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden