Filmtips

Deze films gaan deze week in première

Elke week kun je nieuwe films zien in de Amsterdamse bioscopen, maar wat vinden onze recensenten van de nieuwste films? Wij zetten het voor je op een rij.

null Beeld -
Beeld -

King of the Belgians (****)

De kluchtige satirische nepdocumentaire King of the Belgians, is méér dan een farce over onze zuiderburen en hun koning, en passant stelt de film ethische vragen over filmmaken.

Te zien in Eye, Filmhallen, Ketelhuis, Rialto

Lees de hele recensie hier.

Dubbelspel (***)

In Dubbelspel, gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion, blikt Ostrik Fiel terug op gebeurtenissen uit zijn jeugd in de jaren zeventig. Centraal staat een dominospel met dramatische afloop tussen zijn vader en drie vrienden.

De verfilming is volledig gemaakt in het Engels, met enkele flarden van het Papiamento dat Arion zo dierbaar was. Dat is geheel naar de wensen van de in 2015 overleden Curaçaose schrijver zelf, die hoopte op een internationaal publiek voor de film.

Met datzelfde publiek op het oog zullen het hedendaagse raamwerk en de uitleggerige voice-over zijn toegevoegd. Met wisselend effect.

Te zien in Filmhallen, Rialto, Arena, De Munt

Lees de hele recensie hier.

The Sense of an Ending (***)

Klopt het beeld dat we van onszelf hebben? En kloppen onze herinneringen aan mensen en situaties uit het verleden? Geen spectaculaire vragen, want dat ons geheugen ons bedriegt, is een open deur. Maar die staat niet ver genoeg open voor Tony Webster (Jim Broadbent, altijd sterk) in de verfilming van Julien Barnes' bestseller The Sense of an Ending.

Te zien in Cinecenter, Rialto, Studio/K, Ketelhuis, Tuschinski, Cinema Amstelveen

Lees de hele recensie hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden