Deze drie films moet je deze week gaan zien

Iedere week kun je weer nieuwe films zien in de Amsterdamse bioscopen, maar welke films mag je écht niet missen? Wij zetten ze op een rij.

Redactie
De volgende Marvel-superheld is aan de beurt: Doctor Strange Beeld -
De volgende Marvel-superheld is aan de beurt: Doctor StrangeBeeld -

The Clash (****)

De film gaat over de straatgeweld in Egypte in 2013 na de afzetting van president Morsi, toen voor- en tegenstanders elkaar te lijf gingen. Het toont een op hol geslagen volk, waarin de rede het aflegt tegen emoties, met als gevolg een vicieuze cirkel van haat en geweld. Een arrestantenbusje waar gedurende een dag van demonstrates verschillende demonstranten in worden gegooid, die daar zonder water in de hitte verblijven, waardoor de spanningen in het busje ook hoog oplopen. Als Clash een boodschap heeft, is het dat de Egyptenaren tot bezinning moeten komen en met elkaar moeten leren praten.

Te zien in Balie, Eye, Rialto
Lees hier de hele recensie [+]

Een minimaatschappij in een arrestantenbusje Beeld -
Een minimaatschappij in een arrestantenbusjeBeeld -

L'Économie du Couple (****)

Een Franse stel wil van elkaar scheiden. Marie en Boris zijn geen nare mensen die aansturen op een vechtscheiding, maar door financiële omstandigheden is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De Belgische regisseur Joachim Lafosse schetst met L'Économie du Couple het pijnlijke afwikkelproces van een op de klippen gelopen relatie. Het drama toont de machteloosheid, maar ook de spaarzame tedere momenten.

Te zien in City, Filmhallen, Ketelhuis, Uitkijk
Lees hier de hele recensie [+]

Ondanks het lieve mensen zijn, dreigt de vechtscheiding Beeld Fabrizio Maltese
Ondanks het lieve mensen zijn, dreigt de vechtscheidingBeeld Fabrizio Maltese

Doctor Strange (***)

Na Marvel superhelden Iron Man, Thor en The Avengers is nu Doctor Strange aan de beurt. Benedict Cumberbatch speelt de spirituele superheld die eerst een doodnormale neurochirurg was, maar wanneer zijn handen beschadigd raken na een auto-ongeluk en hij opzoek gaat naar een oplossing in Kathmandu, verandert hij in een superheld. Dan moet hij besluiten wat hij doet met zijn nieuw verworven talenten: de wereld redden of kiezen voor eigen gewin.

Te zien in Filmhallen, City, Tuschinski, Munt
Lees hier de hele recensie [+]

Benedict Cumberbatch als Doctor Strange Beeld -
Benedict Cumberbatch als Doctor StrangeBeeld -

Ook in première deze week

Ouija: Origin of Evil (***) gaat over een weduwe en haar dochters in de jaren 60 die de kost verdienen met nepseances. Als ze een letterbord van de speelgoedfabrikant Hasbro gaan gebruiken, gaat het mis en wordt de jongste dochter slachtoffer van bovennatuurlijke onheil. Three Generations (**) gaat over drie generaties vrouwen die met elkaar samenleven. Alle drie aparte types en wanneer de jongste overweegt een ransgenderoperatie te ondergaan, veranderen te verhoudingen. Hartenstrijd (**) is de spin-off van Hartenstraat. Motoragent Tina besluit mannen alleen nog te gebruiken voor seks en barman Sven zweert de one-nightstands juist af. Eerst gebruiken ze elkaar voor hun eigen doeleinden, maar dan bloeit er toch wat op.

Benieuwd welke films vorige week in premiere gingen? Hier vind je het archief van filmrecensies.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden