Deurwaarder belaagt horecatycoon Kooistra

Sjoerd Kooistra. Foto Jan van Breda Beeld
Sjoerd Kooistra. Foto Jan van Breda

AMSTERDAM - Gerechtsdeurwaarders zijn dinsdagochtend binnengevallen op drie woonadressen van Sjoerd Kooistra. De deurwaarders betraden in opdracht van schuldeiser Heineken het appartement van de horecatycoon in de Amsterdamse Mahlertoren, zijn landgoed in Ubbergen en zijn luxueuze stadsvilla in Groningen.

De bierbrouwer heeft een gerechtelijk vonnis, waarmee Kooistra ook persoonlijk kan worden aangesproken voor de schuld die hij aan Heineken zou hebben. Die is rond de twee miljoen euro groot.

De deurwaarders, onder politiebegeleiding en uitgerust met videocamera's, hadden de opdracht te inventariseren op welke goederen beslag gelegd zou kunnen worden.

Kooistra, die nog herstellende is van steekwonden die hij vorige week opliep bij een roofoverval op Ibiza, heeft de deurwaarders op alle adressen binnengelaten om verdere schade aan deurposten te voorkomen. Vooral de onderkomens in Groningen en Ubbergen zijn van een weelderige inrichting; de stadsvilla in Groningen is in 1900-stijl, zij het met flatscreens in vrijwel elke ruimte. Kooistra spreekt van pure intimidatie door Heineken.

De bierbrouwer zegt met deze actie de druk op Kooistra te willen opvoeren en dat verdere stappen, waaronder een executieverkoop van de aangetroffen spullen, afhankelijk zijn van Kooistra's reactie.

Volgens Kooistra's advocaat Oscar Hammerstein moet de actie worden beschouwd als 'een pesterijtje van Heineken'. ''Soms lopen de spanningen hoger op dan verstandig is, maar ik denk dat de nieuwe advocaat van Heineken zich moet bewijzen. Er kan helemaal niks gebeuren, want Plassania (Kooistra's belangrijkste BV) heeft alles betaald.'' (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden