Desastreus effect crisis blijft uit in Amsterdam

Het aantal banen in Amsterdam is in het eerste halfjaar ondanks de crisis gegroeid. Foto ANP Beeld
Het aantal banen in Amsterdam is in het eerste halfjaar ondanks de crisis gegroeid. Foto ANP

AMSTERDAM - De recessie lijkt nog altijd geen wurgende greep te krijgen op de stad. Er zijn soms zelfs signalen dat het dieptepunt van de crisis voorbij is.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Amsterdam. Ingrijpende gevolgen van de crisis heeft Amsterdam nog niet gezien. Het aantal faillissementen en bedrijfsbeëindigingen nam in het tweede kwartaal zelfs af. Tussen maart en juli kwamen er minder nieuwe bedrijven, terwijl in recessietijd het aantal starters vaak juist groeit.

Het aantal banen in Amsterdam is in het eerste halfjaar ondanks de crisis gegroeid. In alle sectoren nam het aantal arbeidsplaatsen toe, behalve in de financiële sector waar 4500 banen verdwenen. Wel groeit het aantal banen steeds minder hard. Het aantal vacatures nam tegelijkertijd sterk af. Bij arbeidsbureau UWV lag het aantal vacatures in juli even boven de 2500, ruim dertig procent lager dan in juni. De werkloosheid neemt daardoor geleidelijk toe en treft ook vaker groepen die tot nu uit de wind bleven. Maar een spectaculaire groei van de werkloosheid wordt niet verwacht.

De meeste werklozen wonen in Geuzenveld, Zuidoost en Bos en Lommer. In juli vroegen meer mensen schuldhulpverlening aan. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden