Dermatologen ontkennen beschuldigingen

De maatschap dermatologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ontkent dat er zonder toestemming van het ziekenhuis een praktijk cosmetische chirurgie is opgezet. Dermatoloog Gertruud Krekels zegt dat zij en haar drie collega's persoonlijk toestemming hadden van voorzitter Piet Batenburg van de Raad van Bestuur. Krekels zegt dat het management de rekeningen verstuurde en dat iedereen op de hoogte was.

Catharina Ziekenhuis Beeld Google Streetview
Catharina ZiekenhuisBeeld Google Streetview

De beschuldigingen die de Raad van Bestuur maandag in een persbericht uitte, noemde ze dinsdag lasterlijk.

Het ziekenhuis maakte maandag bekend af te willen van de voltallige maatschap. Het ziekenhuis zegt dat de vier dermatologen niet integer zijn geweest, omdat ze in hun nieuwe praktijk patiënten contant lieten betalen voor verzekerde zorg en ten onrechte de indruk werd gewekt dat geld naar het ziekenhuis ging terwijl het bij de maatschap terecht kwam. Het ziekenhuis zegt dat patiënten zijn gedupeerd.

De praktijk is opgezet als service naar patiënten zodat zij niet naar een privékliniek hoeven, legde Krekels uit. Ze erkende dat er in het begin soms contant werd betaald maar ontkent dat er werd betaald voor verzekerde zorg.

'Wij betreuren dat dit beeld zo naar buiten komt. We hebben het idee dat er een hetze tegen ons in gang is gezet en waarom dat weten we niet. Ons valt niets te verwijten', aldus Krekels.

De maatschap heeft gevraagd om bemiddeling maar dat is afgewezen, zegt de dermatoloog. De dermatologen gaan ervan uit dat de kwestie bij de rechter belandt, maar voorbereidingen zijn nog niet getroffen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden