Derde interne onderzoek naar lid ondernemingsraad politie

Er komt een derde intern onderzoek naar een lid van de inmiddels teruggetreden Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie. Aanleiding vormt het onlangs afgeronde oriënterend onderzoek naar bestedingen bij de COR waarbij aanzienlijke verspilling aan het licht kwam.

Redactie
Oud-korpschef Gerard Bouman. Beeld anp
Oud-korpschef Gerard Bouman.Beeld anp

Misstanden in de COR leverde al meerdere interne onderzoeken op. Het optreden van ex-voorzitter Frank Giltay heeft korpschef Erik Akerboom zelfs doen besluiten aangifte tegen hem te doen. Giltay legde in juni het werk neer nadat de verkwisting bij de COR aan het licht was gekomen.

Ook oud-korpschef Gerard Bouman heeft het werk neergelegd naar aanleiding van de zaak. Vorige week stapte de voltallige COR op. Naar de rol van Bouman heeft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie een extern onderzoek ingesteld. Sinds hij vorig jaar vertrok als korpschef, was Bouman actief als adviseur van de minister van Justitie, Ard van der Steur.

Het, nieuwe, interne onderzoek dat nu wordt uitgevoerd, wordt gedaan door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten. De politie doet er verder geen uitspraken over. Bij een intern onderzoek geeft de korpschef, politiechef of directeur de opdracht om onderzoek in te stellen naar vermoedelijk plichtsverzuim.

Minister Ard van der Steur. Beeld ANP
Minister Ard van der Steur.Beeld ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden