Derde Hotel V in kantorenwees bij Amstelstation

De Amsterdamse hotelier Hotel V opent nog dit najaar zijn derde vestiging in de stad.

Herman Stil
Eén van de kamers in Hotel V Fizeau, de derde vestiging van de Amsterdamse hotelgroep die na de zomer in Amsteldorp opent Beeld Hotel V
Eén van de kamers in Hotel V Fizeau, de derde vestiging van de Amsterdamse hotelgroep die na de zomer in Amsteldorp opentBeeld Hotel V

De hotelketen van Mirjam en Tom Espinosa heeft zich ontfermd over een al twaalf jaar leegstaand kantoorgebouw aan de Fizeaustraat in Amsteldorp, onder de rook van het Amstelstation. Hotel V huurt het van vastgoedbezitter Dijkhuis. Het gebouw wordt de komende maanden verbouwd.

De eerste vestiging van Hotel V opende in 2008 aan het Frederiksplein en was één van de eerste boetiekhotels van de stad. Sinds 2013 is er ook een vestiging aan de Nes. Net als in deze twee hotels wil V ook culturele evenementen aan de Fizeaustraat organiseren.

Al deze maand opent V er een The Lobby-restaurant, waarvan Hotel V al een vestiging aan de Nes uitbaat. "We kunnen echt culinair wel een potje breken" zegt Tom Espinosa van Hotel V, "dat hebben we ook laten zien in The Lobby aan de Nes. Maar deze wordt veel groter. En wij hebben een terras."

Jaren zeventig
Zowel het restaurant als het hotel krijgen een jaren-zeventig uitstraling, de tijd waarin het gebouw door architect Piet Zanstra voor de GGZ werd neergezet.

Het hele hotel moet na de zomer klaar zijn. Het wordt met 91 kamers volgens de keten een 'vier-en-eenhalve-ster' hotel. "Onderin het gebouw komt de Palm Room, voor evenementen. Net als aan de Nes wil ik er zo snel mogelijk zo veel mogelijk organiseren; boekpresentaties met American Bookstore of uitgever Lebowski bij voorbeeld. Of muziek van Top Notch."

undefined

Het leegstaande kantoorgebouw aan de Fizeaustraat Beeld Google Streetview
Het leegstaande kantoorgebouw aan de FizeaustraatBeeld Google Streetview
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden